Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΑΡΡΑΜΠ

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία πανηγυρίζει για την κατάληψη του Κιρκούκ από τις ιρακινές δυνάμεις. “...




Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία πανηγυρίζει για την κατάληψη του Κιρκούκ από τις ιρακινές δυνάμεις. “Ο Μπαρζανί ηττήθηκε, εξαφανίστηκε” και “το πετρέλαιο ανήκει ξανά στο Ιράκ” , ήταν οι βασικοί άξονες όλων των δημοσιευμάτων.




Προφανώς οι δημοσιογράφοι αγνοούν ένα σημαντικό στοιχείο , τις άριστες σχέσεις της Τεχεράνης με τον αείμνηστο Κούρδο ηγέτη Ταλαμπανί.

Όταν διαβάζει κανείς ότι Οι φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, οι άνδρες της Χιτζμπουλλάχ και οι Σιίτες του Hasbi Sabi πολέμησαν για την κατάληψη του Κιρκούκ, αντιλαμβάνεται ότι στην επίμαχη πόλη μπήκαν κυρίως οι Ιρανοί .

Η εγκαθίδρυση φιλοϊρανικών δυνάμεων στο Κιρκούκ δεν θα πρέπει να ενθουσιάζει την Άγκυρα, γιατί σίγουρα δυσχεραίνει τους ελιγμούς της.

Ο κ. Ερντογάν και ο κ. Μπαρζανί ανήκουν στο ίδιο θρησκευτικό δόγμα , στον κλάδο του Σεϊχη Χαλιντί από την Σουλεϊμανιγέ του Τάγματος των Νακσιμπεντί. Αυτός ο σύνδεσμος έφερε τους δυο άνδρες πολύ κοντά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπαρζανί επισκέφθηκε την Άγκυρα το 1992, την εποχή του αείμνηστου Οζάλ, ο οποίος ανήκε επίσης στο Τάγμα των Νακσιμπεντί. Ο Κούρδος ηγέτης κατά την επίσκεψη του διέμεινε στις εγκαταστάσεις της ΜΙΤ . Οι αρχές δεν του επέτρεψαν να μιλήσει στην κουρδική γλώσσα αλλά του έδωσαν διαβατήριο, χρήματα, όπλα, σιτηρά και ηλεκτρικό ρεύμα.

Το 2012 κλήθηκε στο Συνέδριο του ΑΚΡ , όπου μίλησε τουρκικά και χειροκροτήθηκε από του όρθιους συνέδρους που φώναζαν “Η Τουρκία νιώθει υπερήφανη με εσένα”.




Φυσικά χάιδευαν τον Μπαρζανί για να πλήξουν τον Οτζαλάν. Αλλά η φλόγα της ανεξαρτησίας ένωνε τους δυο άνδρες. ‘Ετσι ο Μπαρζανί έκανε την περίφημη δήλωση: ” Εάν η Τουρκία αναμιχθεί στο Κιρκούκ θα αναμιχθούμε κι εμείς στο Ντιγιαρμπακίρ”. Παρά τη δήλωση αυτή η πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Γιλντιρίμ είπε: “Το Κουρδιστάν έχει δικό του πρωθυπουργό, δική του σημαία και θα αναγνωριστεί”.

Ο σουλτάνος προς το παρόν αγωνιά για την έκβαση της δίκης του ιρανικής καταγωγής Ζαρράμπ που δικάζεται στις ΗΠΑ για παραβίαση του εμπάργκο που επέβαλαν οι Αμερικανοί στο Ιράν.

Η πολύκροτη δίκη αρχίζει στις 27 Νοεμβρίου με την κατηγορία “απάτη με σκοπό την ενίσχυση της τρομοκρατίας”. Στην υπόθεση εμπλέκεται η Halk Bank, τρεις υπουργοί και όπως φαίνεται σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Ερντογάν.

Ο σουλτάνος πιέζει κι εκλιπαρεί την ηγεσία των ΗΠΑ. Ακόμα και η σύζυγος του κ. Εμινέ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του David Ignatius στην Washington Post συζήτησε το θέμα με την κυρία Biden κατά την επίσκεψη της στην Αμερική. Η σύζυγος του κ. Ερντογάν είναι πρόεδρος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης την TOGEM-DER, η οποία δέχθηκε 150 φορές οικονομική ενίσχυση από τον Ζαρράμπ ! Το ύψος της βοήθειας σύμφωνα με τα υφιστάμενα παραστατικά ανέρχεται στα 2,5 εκατ. $!!!!!!

Η οικογένεια του σουλτάνου τρέμει τις επικείμενες αποκαλύψεις για αυτό τα βάζει με όλους και με όλα. Ίσως το Κουρδικό να είναι και μια διέξοδος για τα προβλήματα του.

militaire