Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ: ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΙΡΚΟΥΚ

Το Αλτούν Κούπρι («χρυσή γέφυρα» στα τουρκικά) ήταν ο τελευταίος τομέας της επαρχίας Κιρκούκ που βρισκόταν στα χέρια των Κούρδων. Από ...




Το Αλτούν Κούπρι («χρυσή γέφυρα» στα τουρκικά) ήταν ο τελευταίος τομέας της επαρχίας Κιρκούκ που βρισκόταν στα χέρια των Κούρδων. Από σήμερα, όμως, αυτή η αγροτική περιοχή που εκτείνεται σε 520 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κατοικείται από Κούρδους και Τουρκμένους, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων.



Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανακοίνωσε ότι ο στρατός, η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μπήκαν στο κέντρο της περιοχής Αλτούν Κούπρι, περίπου 50 χλμ. από την Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν. «Υπήρξαν συγκρούσεις, όμως οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν επίθεση(…) και ύψωσαν την ιρακινή σημαία στο κτήριο του δημαρχείου», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Από την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ιρακινός ομοσπονδιακός στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν αρχίσει να εκδιώκουν τις κουρδικές δυνάμεις από την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία του Κιρκούκ, καθώς και από τις επαρχίες Νινευή και Ντιγιάλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπήρξαν μάχες, με τους πεσμεργκά να αποσύρονται βάσει συμφωνίας που σύναψαν κάποιοι από τους ηγέτες τους με τη Βαγδάτη.
http://www.pontos-news.gr/article/170510/oi-koyrdoi-ehasan-kai-ton-teleytaio-tomea-tis-eparhias-kirkoyk

infognomonpolitics