Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕ NATVEX ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...

Η Αγκυρα εξέδωσε νέες NAVTEX με δεσμεύσεις περιοχών από την κυπριακή ΑΟΖ έως τα όρια των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στην Θάσο και μάλιστα ανή...




Η Αγκυρα εξέδωσε νέες NAVTEX με δεσμεύσεις περιοχών από την κυπριακή ΑΟΖ έως τα όρια των Εθνικών Χωρικών Υδάτων στην Θάσο και μάλιστα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον κίνδυνο για ατυχήματα στο Αιγαίο, λόγω της αυξημένης παρουσίας μαχητικών της ΠΑ στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Συγκεκριμένα ενεργοποιείται το πεδίο βολής που παράνομα έχει δεσμεύσει η Τουρκία μεταξύ της Σκύρου και της Χίου για τις 9-12 Οκτωβρίου, από 16 έως 19 Οκτωβρίου για τις 28 και 30 Οκτωβρίου.




Η Τουρκία επίσης με σειρά ΝΟΤΑΜ δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να ευθυγραμμισθεί με τα χωρικά ύδατα των 6 ν.μ. και προειδοποιεί ότι τα αεροσκάφη της δεν θα καταθέσουν σχέδια πτήσης και θα σεβαστούν μόνον τον εναέριο χώρο των 6.ν.μ.


Επίσης με την NAVTEX 999/17 η Τουρκία δέσμευσε περιοχή που επικαλύπτει μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελόριζου για άσκηση ρυμούλκησης υποβρύχιας συσκευής από τουρκικό πολεμικό σκάφος στις 10 Οκτωβρίου.

Με την NAVTEX 997/17 δεσμεύεται μεγάλη περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ για ασκήσεις στις 9 Οκτωβρίου ενώ για τις 11 Οκτωβρίου δεσμεύεται περιοχή μεταξύ της Σαμοθράκης και της Θάσου για την πραγματοποίηση άσκησης (NAVTEX 998/17).pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.