Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

TΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΙΛΑΡΑΣ

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στην λήψη έκτακτων μέτρων για την τροφοδοσία των φαρμακείων με εμβόλια για την ιλαρά και ενώ η ...




Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στην λήψη έκτακτων μέτρων για την τροφοδοσία των φαρμακείων με εμβόλια για την ιλαρά και ενώ η νόσος βρίσκεται σε τεράστια έξαρση στη χώρα μας.




Παρότι με τη σχετική ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος επιχειρεί να διαβεβαιώσει αρμοδίως πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη χώρα μας –μάλιστα προσδιορίζει την ποσότητά τους σε 100.000 σκευάσματα χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για εμβόλια των δημόσιων δομών ή γενικά για τις εισαγόμενες από τις εταιρίες ποσότητες- παραδέχεται τις ελλείψεις αναφέροντας πως «οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα «ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:




Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια ιλαράς- παρωτίτιδας- ερυθράς, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια. Οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών (επισυνάπτεται εκ νέου η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας) εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα.

Γι αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Τέλος, όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας.
eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.