Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ...

Η Τουρκία προετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» μετά τον επόμενο γύρο των ειρηνευτικών συνομ...



Η Τουρκία προετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» μετά τον επόμενο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών της Αστάνα που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 13-15 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ρωσική διαδικτυακή πύλη με τον «σέξι» τίτλο «στρατηγική κουλτούρα»! Ο τουρκικός στρατός φέρεται να έχει ετοιμάσει σχετικά έναν οδικό χάρτη, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε για τις επερχόμενες επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας.





Ο Hayat Tahrir al Sham (HTS), συμμαχία με επικεφαλής τον πρώην συριακό κλάδο της Αλ Κάιντα, η οποία φέρεται να είναι σκληρότερη οργάνωση και από το ISIS, μέγας «καταστροφέας» κάθε προσπάθειας συνεννόησης, εδραιώθηκε σε μεγάλο μέρος της περιοχής Ιντλίμο, αφού ο βασικός αντίπαλός του, ο υποστηριζόμενος από το Κουράιτ συνασπισμός Ahrar al Sham, απομακρύνθηκε από τις κύριες πόλεις και χωριά της επαρχίας. Οπότε δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνευση, αν η θυγατρική της Αλ Κάιντα που ελέγχει την επαρχία και τα σύνορα με την Τουρκία, δεν εξουδετερωθεί.

Μετά τις αεροπορικές επιδρομές, τα τουρκικά στρατεύματα θα εισέλθουν στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ για να δημιουργήσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης. Η Τουρκία θα συντονίσει τις δραστηριότητές της με τη Ρωσία και το Ιράν. Η Ρωσία θα ανταλλάξει πληροφορίες και θα διατηρήσει τον εναέριο χώρο ανοιχτό για τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροχημάτων. Σαν πολλές λεπτομέρειες να γνωρίζουν οι Ρώσοι και τις δημοσιοποιούν μάλιστα!

Η Ρωσία και το Ιράν θα επιχειρήσουν στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ ενώ οι τουρκικές δυνάμεις θα κινηθούν από τον Βορρά. Τον Ιούνιο, η Ρωσία και η Τουρκία ανακοίνωσαν τα σχέδια για τη δημιουργία μιας κοινώς ελεγχόμενης ζώνης αποκλιμάκωσης στην επαρχία. Οι ρωσικές μονάδες στρατονομίας απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους ως ειρηνευτές σε άλλες περιοχές της Συρίας. Είναι έτοιμες να συνεργαστούν και με τους Τούρκους για να ελέγξουν άλλη μια περιοχή!

Στο τέλος της… κοινοποίησης των σχεδίων, το ρωσικό «ΜΜΕ» μας θυμίζει και λίγο από S-400 και τη θεαματική βελτίωση των στρατιωτικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, η οποία φέρνει και τη συνεργασία στο μέτωπο της Συρίας. Τι κρατάμε από όλα αυτά; defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.