Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΝΕΚΡΗ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ

Αφιερώνεται στον δήμαρχο Λέσβου και όλους τους πολιτικά... αφελείς Προχθές έχασε τη ζωή της η ογδοντάχρονη Χατούν Τουγλούκ, μητέρα της...





Αφιερώνεται στον δήμαρχο Λέσβου και όλους τους πολιτικά... αφελείς

Προχθές έχασε τη ζωή της η ογδοντάχρονη Χατούν Τουγλούκ, μητέρα της βοηθού συμπροεδρεύουσας του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, Αϋσέ Τουγλούκ, που κατοικούσε στην Άγκυρα.




Το λείψανο της θανούσης μεταφέρθηκε στο λατρευτικό οίκο των αλεβιτών (τζέμεβι), στη συνοικία Batıkent, της Άγκυρας. Εκεί, παρευρέθησαν βουλευτές και αξιωματούχοι του κόμματος, μεταξύ αυτών η συμπροεδρεύουσαΣερπίλ Κεμάλμπαϊ, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Οσμάν Μπαϊντεμίρ, και το ιστορικό στέλεχος Αχμέτ Τουρκ.

Η Αϋσέ Τουγλούκ, που είναι φυλακισμένη στις ειδικές φυλακές της Νικομήδειας (Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi), παρέστη στην κηδεία με ειδκή άδεια και τη συνοδεία στρατοχωροφυλακής.

Μετά τα έθιμα που έγιναν στο τζέμεβι, το λείψανο της θανούσης μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο İncek της Άγκυρας, για να γίνει η ταφή.

Εκεί περίμενε μια ομάδα 50 εθνικιστών, που επιτέθηκε στους συμμετέχοντες στην τελετή της ταφής, εκτοξεύοντας συνθήματα "Εδώ υπάρχουν μνήματα μαρτύρων, δεν επιτρέπουμε να ταφούν λείψανα τρομοκρατών".

Οι εθνικιστές περικύκλωσαν το μνήμα και τους παρισταμένους και τους απειλούσαν να μην συνεχίσουν τη διαδικασία της ταφής, γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Αφού έμειναν εκτεθειμένοι στις ύβρεις και τις απειλές οι συγγενείς της θανούσης και οι βουλευτές επί μισή και πλέον ώρα, εδέησε να επέμβει η αστυνομία.

Έτσι, αφού είχαν τρομοκρατηθεί οι πάντες, μετά από παρέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, η ομάδα των 50 εθνικιστών απομακρύνθηκε από το νεκροταφείο, αφού τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να παραμείνει εκεί το λείψανο της θανούσης.

Στη συνέχεια, οι... αρμόδιοι υποχρέωσαν τους συγγενείς της θανούσης να ξεθάψουν το λείψανο που είχε ήδη τοποθετηθεί στο μνήμα.




Έτσι, οι συγγενείς πήραν πίσω το λείψανο, για να το μεταφέρουν στο Ντερσίμ, μια μαρτυρική περιοχή που κατοικέιται από Κούρδους αλεβίτες, όπου έγινε η γενοκτονία των αλεβιτών από το στρατό του Κεμάλ και μετά από προσωπική του εντολή, το 1937-38.

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.

Ούτε να σχολιάσουμε.

Όλα αυτά έγιναν με άδεια, αν όχι με εντολή του τουρκικού κράτους.

Οι Έλληνες πρέπει να ξυπνήσουμε.

Αν δεν διεκδικήσουμε την αναγνώριση της γενοκτονίας, αν δεν υποχρεωθεί η Τουρκία να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες που διέπραξε, το τουρκικό κράτος και ο τουρκικός λαός θα νοιώθει δικαιωμένος και θα συνεχιστούν οι πολιτικές της βαρβαρότητας και της γενοκτονίας.

Σχετικό δημοσίευμα στα τουρκικά ΕΔΩ


Πηγή: Ινφογνώμων Πολιτικά

echedoros

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.