Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ Ο ΓΚΙΛΝΤΙΡΙΜ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ..!

Για αντίμετρα που θα έχουν πολλές διαστάσεις έκανε λόγο σήμερα (23.09.2017) ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, εάν τελικά διεξαχθεί το δημοψήφισμα γ...

Απειλεί με αντίποινα η Τουρκία για το δημοψήφισμα των Κούρδων | Newsit.gr



Για αντίμετρα που θα έχουν πολλές διαστάσεις έκανε λόγο σήμερα (23.09.2017) ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, εάν τελικά διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν.




Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε την δήλωση αυτή μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση της βουλής, με αντικείμενο την επέκταση της εντολής για ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων σε Ιράκ και Συρία.

Ερωτηθείς αν μια διασυνοριακή επιχείρηση είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης, ο Γιλντιρίμ απάντησε: «Φυσικά είναι ζήτημα χρονικής συγκυρίας το πότε θα εφαρμοστούν (τα αντίμετρα). Οι συνθήκες θα το καθορίσουν».

Η Τουρκία, η οποία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή (22.09.2017) ότι το δημοψήφισμα θα απειλούσε την ασφάλεια και θα υποχρέωνε την Άγκυρα να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος ενός γείτονα και εμπορικού εταίρου της, παρότι δεν έχει διευκρινίσει ποιά θα είναι ακριβώς αυτά τα αντίμετρα.

Στην Τουρκία βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι του κουρδικού πληθυσμού, με την κυβέρνηση Ερντογάν προειδοποιήσει ότι η όποια διάσπαση των γειτονικών Ιράκ και Συρίας θα οδηγούσε σε παγκόσμια σύρραξη.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στο συνοριακό πέρασμα στο Ιράκ, το Χαμπούρ. Στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν ότι τα γυμνάσια ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσουν ως τις 26 Σεπτεμβρίου, μια μέρα δηλαδή μετά το δημοψήφισμα.

Η Τουρκία έχει χτίσει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με το Βόρειο Ιράκ, και εξάγει εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου καθημερινά μέσω της Τουρκίας στις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.