Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

35ΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ 2004, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ!

Είναι Ελληνίδα, μόλις 35 ετών, βουλευτής στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδάαπό το 2008 -σε εκλογική περιφέρεια της επαρχίας Μανιτόμ...

Ποια είναι η Ελληνίδα που διεκδικεί την αρχηγία κόμματος στον Καναδά (φωτο)






Είναι Ελληνίδα, μόλις 35 ετών, βουλευτής στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδάαπό το 2008 -σε εκλογική περιφέρεια της επαρχίας Μανιτόμπα- και υποψήφια σήμερα για την ηγεσία του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP).

Το NDP είναι ο τρίτος σε δύναμη πολιτικός σχηματισμός της χώρας, ο οποίος στις εκλογές του 2015, παρότι έχασε σημαντικό μέρος της εκλογικής ισχύος του, έχει ποσοστό 19,7%.




Η Νίκι Αστον πριν από λίγες μέρες (το περασμένο Σάββατο) είχε γενέθλια. Ομως, οι γιορτές που περιμένει είναι μπροστά της. Και έχουν δυο κρίσιμους σταθμούς.

Ο πρώτος την 1η Οκτωβρίου όταν και θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου που θα επικρατήσει στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ηγεσία του κόμματος που ξεκινά στις 18 Σεπτεμβρίου. Και ο δεύτερος, μέσα στον Νοέμβριο όταν θα γεννήσει τα δίδυμα που κυοφορεί.

Η προχωρημένη εγκυμοσύνη της ήταν και ο λόγος που το απόγευμα της Κυριακής δεν ταξίδεψε στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας για να συμμετάσχει στο τελευταίο ντιμπέιτ των τεσσάρων συνολικά υποψηφίων, αλλά εμφανίστηκε στη συζήτηση μέσω οθόνης.

Λίγο μετά το τέλος της τηλεμαχίας η Νίκι Αστον, σε δήλωση της, ανέφερε ότι «σήμερα είχαμε μια ακόμη ευκαιρία να δείξουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Η κίνησή μας έχει εθνική δυναμική συσπειρώνοντας Καναδούς, από την μια ακτή της χώρας ώς την άλλη».







Δυναμική προσωπικότητα, πολυμαθής, πολύγλωσση και οραματίστρια




Η Νίκι Αστον ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για την ηγεσία του κόμματος στις 7 Μαρτίου.

Για όσους την γνωρίζουν η απόφαση της δεν ήταν έκπληξη. Δυναμική προσωπικότητα, πολυμαθής, πολύγλωσση και οραματίστρια η 35χρονη Νίκι φιλοδοξεί να ηγηθεί ενός κόμματος που έχει σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο.

Ο πατέρας της, Στηβ Αστον, έχει διατελέσει υπουργός σε επαρχιακές κυβερνήσεις του Κεμπέκ. Και η μητέρα της Χαρίκλεια Δημητρακοπούλου είναι αυτή που της εμφύσησε την ελληνική παιδεία.

Το 2004, σε ηλικία 22 ετών, ήταν εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, βοηθώντας με τα καλά ελληνικά της τις ολυμπιακές αποστολές του Καναδά αλλά και της Κίνας.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.