Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ... «ΜΑΣΑΕΙ» ΣΙΔΕΡΑ... ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΦΥΓΕ ΠΡΙΝ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ...

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 1999 όταν ένας από τους πιο θρυλικούς μασίστες της χώρας, ο Δημήτρης "Κουταλιανός" Μακρής, γιος του ε...




Ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 1999 όταν ένας από τους πιο θρυλικούς μασίστες της χώρας, ο Δημήτρης "Κουταλιανός" Μακρής, γιος του επίσης αείμνηστου Παναγή Κουταλιανού, άφησε την τελευταία του πνοή στη Ρόδο.




Για 85 χρόνια εντυπωσιάζε τους θεατές του σε πολλές χώρες του κόσμου με τα τρομερά ανδραγαθήματα δύναμης του όμως η φήμη του είχε ξεκινήσει ήδη από τα παιδικά του χρόνια.

Γεννημένος το 1915 στο μικρό χωριό Κούταλη στη θάλασσα του Μαρμαρά , είχε δείξει δείγματα της τρομερής σωματικής του δύναμης από μικρό παιδί. Ο θρύλος λέει ότι με μία γροθιά σκότωσε έναν γάιδαρο ενώ έσερνε τα καΐκια στη θάλασσα μόνος του.




Αν και η φήμη του αφορούσε κυρίως τις επιδείξεις δύναμης που έκανε για το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του, στα νέα του χρόνια ήταν επιτυχημένος αρσιβαρίστας και δεινός παλαιστής, όπως και ο πατέρας του, που είχε φτιάξει το όνομά του παλεύοντας στο μακρινό Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, φορώντας το δέρμα μίας τίγρης που είχε σκοτώσει ο ίδιος με τα χέρια του σύμφωνα με τον μύθο!




Οι επιδείξεις δύναμης ήταν όμως το μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο κομμάτι της ζωής του. Αυτό που τον έκανε στίχο στο ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου «Ο Κουταλιανός». Τα πιο γνωστά του αγωνίσματα ήταν τα εξής:
Το κανόνι: Σε αυτό το αγώνισμα ο Κουταλιανός κρατώντας στα χέρια του ένα κανόνι μεγάλου βάρους το πυροδοτούσε και κατάφερνε να μείνει ατράνταχτος στη θέση του.


Τα αυτοκίνητα: Κρατώντας στο κάθε χέρι έναν ιμάντα κατόρθωνε να συγκρατεί αυτοκίνητα (Πολλές φορές πάνω από ένα στο κάθε χέρι) ανεξαρτήτως κυβισμού τα οποία πάσχιζαν να ξεφύγουν. Λέγεται πως πρόσφερε μεγάλη αμοιβή σε όποιον κατάφερνε να ξεφύγει με το αυτοκίνητό του από τα χέρια του κάτι που όμως δεν κατάφερε ποτέ κανείς.


Η λάμα: Με την μυική του δύναμη λύγιζε μία παχιά μεταλλική λάμα σε σχήμα σπιράλ.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε με την οικογένειά του στην Αθήνα, ενώ συνήθιζε να ταξιδεύει συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.