Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ... ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...»... ΛΕΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , δήλωσε σε συνέντ...





Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Kommersant» ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.






« Το εν λόγω ζήτημα στην ουσία έχει ‘τελειώσει’, ωστόσο δεν πρόκειται για πώληση πυροβόλων όπλων, αλλά για ένα ιδιαίτερο σύστημα, με αποτέλεμα να υπάρχουν διάφορες πτυχές. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σ ένα θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Σουγκάγιεφ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και πως όσον αφορά τους S-400 Triumf αυτή τη στιγμή εξετάζονται περίπου 10 αιτήματα που αφορούν τις πωλήσεις αυτών των συστημάτων.

Εκτός των άλλων ο Σουκάγιεφ, επισημαίνει ότι στις πωλήσεις ρωσικών οπλικών συστημάτων προς άλλες χώρες, την πρώτη θέση κατέχει η αεροπορία. «Περίπου το 50% των πωλήσεων αφορούν δικά μας αεροσκάφη και ελικόπτερα» ενώ στην Ρωσία «αντιστοιχεί το 27% των πωλήσεων παγκοσμίως που αφορούν την πολεμική αεροπορία», δηλώνει ο Σουγκάγιεφ, επισημαίνοντας ότι εφέτος αναμένεται αύξηση των πωλήσεων ρωσικών οπλικών συστημάτων που αφορούν τον στρατό ξηράς , το ποσοστό των οποίων μπορεί να υπερβεί το 30% στο σύνολο των εξαγωγών.




Όσον αφορά τις χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα ρωσικά οπλικά συστήματα, σύμφωνα με τον Σουγκάγιεφ , τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια διαφοροποίηση, ως προς την γεωγραφική τους θέση. «Ο προσανατολισμός μας – λέει ωστόσο – εξακολουθεί να είναι στραμμένος προς την Μέση Ανατολή και τη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, δυο περιοχές στις οποίες αντιστοιχεί περίπου το 40% των πωλήσεων οπλικών συστημάτων».

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας είπε επίσης ότι μια από τις χώρες που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ρωσικά οπλικά συστήματα είναι η Σαουδική Αραβία, ενώ την παρούσα περίοδο αναπτύσσεται η διακρατική συνεργασία στον τομέα αυτό με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, το Μαρόκο , την Αλγερία , την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Αναφερόμενος μάλιστα στις χώρες αυτές ο Σουγκάγιεφ, επισημαίνει, ότι « στην ουσία έχουμε καλύψει όλη αυτή την περιοχή με την οποία έχουμε οικοδομήσει σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις».

Η εφημερίδα «Κομμερσάντ» επισημαίνει ότι οι εξαγωγές ρωσικών οπλικών συστημάτων συνιστούν μια από τις βασικές πηγές κρατικών εσόδων , καθώς το 2015 τα έσοδα από τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων άγγιξαν τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια ( δεδομένου ότι το 2000 έφθαναν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια)

Πηγή: Kommersant.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.