Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΡΟΥΝ;;; ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΤΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ

Αντίκρισαν έκπληκτοι το θέαμα της εικόνας που οι δράστες είχαν κατεβάσει από τη θέση και ήταν πεσμένη στο πάτωμα χωρίς τα ανυπολόγι...







Αντίκρισαν έκπληκτοι το θέαμα της εικόνας που οι δράστες είχαν κατεβάσει από τη θέση και ήταν πεσμένη στο πάτωμα χωρίς τα ανυπολόγιστης αξίας χρυσά τάματα που έφερε.





«Χτενίζουν» το νησί της Χάλκης οι αστυνομικοί, για να εντοπίσουν τους θρασύτατους ιερόσυλους που άρπαξαν χρυσά τάματα ανυπολόγιστης αξίας από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Αλάργα, στο ομώνυμο μοναστήρι. Η κλοπή έγινε πιθανότατα τα ξημερώματα της Πέμπτης και αποκαλύφθηκε χχτες το πρωί.



Ο υπεύθυνος για την φροντίδα του μοναστηριού κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα δεν τα κατάφερε και διαπίστωσε ότι υπήρχαν ίχνη παραβίασης





Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία που κατάφερε να την ανοίξει, με τη βοήθεια ενός μαραγκού. Τότε αντίκρισαν έκπληκτοι το θέαμα της εικόνας που οι δράστες είχαν κατεβάσει από τη θέση και ήταν πεσμένη στο πάτωμα χωρίς τα ανυπολόγιστης αξίας χρυσά τάματα που έφερε.


Από την έρευνα που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι εκτός από τα τάματα που είχαν αφιερώσει στον Άγιο Ιωάννη προσκυνητές από όλο τον κόσμο, οι ιερόσυλοι είχαν αρπάξει και όσα χρήματα περιείχε το παγκάρι. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή άλλων στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών και την σύλληψή τους.


Η συνολική αξία των κοσμημάτων ξεπερνά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τις 50.000 ευρώ, ωστόσο αυτό που ιδιαίτερα στεναχωρεί είναι η συναισθηματική αξία που έχει αυτή η εκκλησία για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.




Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός επεσήμανε πως «το γεγονός αυτό μας έχει συγκλονίσει! Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το πανηγύρι που γίνεται κάθε χρόνο για τον Άη Γιάννη τον Αλάργα στις 28 και 29 Αυγούστου, όπου συγκεντρώνονται όχι μόνο οι Χαλκίτες αλλά και από άλλα νησιά και τη Ρόδο».
Σχετική προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την αστυνομία.
rpntv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.