Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟ - ΛΑ - ΣΗ...!!! ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗ Β/Δ ΣΥΡΙΑ

Αμερικανοί στρατιώτες του Διεθνούς Συνασπισμού, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, δέχτηκαν πυρά από ισλαμιστέ...






Αμερικανοί στρατιώτες του Διεθνούς Συνασπισμού, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ, δέχτηκαν πυρά από ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας κοντά στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Μανμπίζ στη βορειοδυτική Συρία και τα ανταπέδωσαν, έκανε γνωστό την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια περιπολίας που διεξήγαγαν οι Αμερικανοί Ρέιντζερς κοντά σε περιοχές που ελέγχονται από ισλαμιστές μισθοφόρους που τελούν υπό τουρκική στρατιωτική διοίκηση.





«Οι δυνάμεις μας δέχτηκαν πυρά, ανταπέδωσαν και έπειτα μετακινήθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία», δήλωσε ο Ντίλον σε τηλεφωνική συνομιλία.

Το περιστατικό αντανακλά την πολύπλοκη κατάσταση στο πεδίο μάχης στη βόρεια Συρία όπου επιχειρούν ο συριακός στρατός που διαθέτει την υποστήριξη της Ρωσίας, κουρδικές δυνάμεις που βοηθά ο Διεθνής Συνασπισμός, και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που διοικούνται από την Τουρκία.

Ο Συνασπισμός έχει τονίσει στην Τουρκία να διαμηνύσει στους μισθοφόρους της ότι το να ανοίγουν πυρ εναντίον δυνάμεων του Συνασπισμού «δεν είναι αποδεκτό», τόνισε ο Ντίλον.

«Γνωστοποιήσαμε το περιστατικό στους ομολόγους μας στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες κι είμαστε διαρκώς προετοιμασμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε αυτή την περιοχή», συμπλήρωσε.

tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.