Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΕΡΤΕ ΣΚΟΤΩΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

32 άτομα σκότωσε η αστυνομία των Φιλιππίνων στο πιο αιματηρό 24ωρο του πολέμου που έχει κηρύξει ο πρόεδρος της χώρας εναντίον των να...






32 άτομα σκότωσε η αστυνομία των Φιλιππίνων στο πιο αιματηρό 24ωρο του πολέμου που έχει κηρύξει ο πρόεδρος της χώρας εναντίον των ναρκωτικών.



Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε εξελέγη την άνοιξη του 2016 υποσχόμενος να εξοντώσει τους δεκάδες χιλιάδες διακινητές ναρκωτικών. Η πολιτική του για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών δέχεται σφοδρές επικρίσεις από το εξωτερικό, ωστόσο παραμένει δημοφιλής μεταξύ των Φιλιππινέζων, ενώ έχει αποσπάσει τα εγκώμια του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι 66 έφοδοι που πραγματοποίησε η αστυνομία τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε διάφορα σημεία της επαρχίας Μπουλατσάν στις βόρειες Φιλιππίνες κατέληξαν στο θάνατο 32 ανθρώπων και τη σύλληψη άλλων 107, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 200 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, 786 γραμμάρια μαριχουάνας, διάφορα όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά.

Σε μια άλλη, ανάλογη επιχείρηση στα τέλη του περασμένου Ιουλίου η αστυνομία είχε σκοτώσει 16 άτομα, ανάμεσά τους κι έναν δήμαρχο.



Μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντουτέρτε, η αστυνομία έχει σκοτώσει σχεδόν 3.200 ανθρώπους στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών. Πολλές χιλιάδες ακόμη έχουν εξάλλου σκοτωθεί για εγκλήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι πολιτοφυλακές που συνδέονται με την κυβέρνηση έχουν σκοτώσει πολλούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.