Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! ΝΤΟΠΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενημέρωσαν το ΕΣΚΑΝ και την ελληνική ομοσπονδία ότι υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνίδας πρωτ...





Οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενημέρωσαν το ΕΣΚΑΝ και την ελληνική ομοσπονδία ότι υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην ουσία ερυθροποιητίνη.





Οπως αναφέρει το stivoz.gr συνολικά 1513 ελεγχοι έγιναν σε αίμα και ούρα που κατά ττη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και αναλύθηκαν στο πιστοποιημένο εργαστήριο της Γάνδης και 3 ήταν οι περιπτώσεις που τα δείγματα ήταν θετικά, σε καμία περίπτωση δεν ήταν αθλητή/τριας που κατέκτησε μετάλλιο.

Οι λεπτομέρειες των υποθέσεων γνωστοποιούνται στις αντίστοιχες αρχές (αντιντοπιγκ & Ομοσπονδία) από τις οποίες θα γίνουν γνωστά, βέβαια πρέπει να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και ως τότε δεν μπορεί να ανακοινωθεί όνομα.





Το ένα περιστατικό μάλιστα είναι ελληνικό, όπως έχει γίνει σχετική ενημέρωση.

Από τα 917 δείγματα αίματος, τα 725 εστιάζουν στη διαμόρφωση προφίλ στο βιολογικό διαβατηρio ενώ 192 για ήταν για έλεγχο σε αυξητική ορμόνη και ερυθροποιητίνη.

Τα δείγματα θα αποθηκευτούν για 10 χρόνια με ενδεχόμενο μελλοντικών επανελέγχων όταν θα υπάρχουν πιο προηγμένες διαδικασίες – και ιδίως εν όψει επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.
eleftherostypos


Ακόμη, τους τελευταίους 10 μήνες έγιναν πολλοί στοχευμένοι έλεγχοι, περίπου 2000 αίματος και 3000 ούρων, σε αθλητές που θα αγωνίζονταν στο Λονδίνο. Θύμα αυτών ήταν και ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 50χλμ βάδην Matej Toth που είχε αποκλίσεις στις τιμές στο βιολογικό διαβατήριο

Επίσης, κατά το παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη στοιχηματική κίνηση – κατόπιν ερευνών από ειδική βρετανική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.