Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ Ι. ΣΤΑΜΑΤΕΚΟΣ

Του Δημήτρη Τσάκα. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Προξενείο της Ελλάδας στο Χιούστον όπως και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες, σήμερα Δευτέρα, πρώτη ...







Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Προξενείο της Ελλάδας στο Χιούστον όπως και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες, σήμερα Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τον τυφώνα «Χάρβεϊ» δεν λειτούργησε. Ωστόσο, ο πρόξενος Ιωάννης Σταματέκος και τα άλλα στελέχη βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις κοινότητες του Χιούστον, τους φορείς και τους ομογενείς.





Ερωτηθείς εάν έχει επηρεαστεί το προξενείο, ο κ. Σταματέκος επεσήμανε ότι το προξενείο στεγάζεται στον 6ο όροφο πολυώροφου κτιρίου στη διεύθυνση 2401 Fountain View Drive στο Χιούστον, άρα δεν έχει και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τον τυφώνα «Χάρβεϊ».

Ωστόσο, σήμερα, το προξενείο παρέμεινε κλειστό, αφ’ ενός μεν διότι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, αφ’ ετέρου δε διότι λόγω του τυφώνα «Χάρβεϊ» ανεστάλη η λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου.
Αναφερόμενος στο προσωπικό του προξενείου, ανέφερε ότι «προς το παρόν δεν υπήρξαν προβλήματα και τα σπίτια στα οποία διαμένουν οι προξενικοί υπάλληλοι δεν έχουν υποστεί ζημιές».

Παράλληλα, τόνισε ότι η τροπική καταιγίδα που μέχρι και το μεσημέρι και ετούτη την ώρα πλήττει το Χιούστον και τις άλλες πληγείσες από τον τυφώνα «Χάρβεϊ» περιοχές θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα και περιοχές που μέχρι χθες παρέμεναν ανεπηρέαστες ενδέχεται να πληγούν.

Οι αρχές, όπως επεσήμανε, χθες προέβησαν σε ελεγχόμενη απελευθέρωση υδάτων από τα φράγματα με συνέπεια γειτονιές που βρίσκονται πλησίον του Buffalo Bayou να υποστούν μεγαλύτερες ζημιές.




O Πρόξενος της Ελλάδας στο Χιούστον Ιωάννης Σταματέκος.


Ερωτηθείς για την κατάσταση των ομογενών, είπε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι Ελληνες και οι ομογενείς του Χιούστον είναι σώοι και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.







Αρκετά σπίτια ομογενών, καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές, αλλά, όπως σημείωσε ο κ. Σταματέκος, είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί το εύρος και το μέγεθος των ζημιών.


Οσον αφορά τους δύο Ελληνορθόδοξους ναούς, ο κ. Σταματέκος είπε ότι ο ναός του Αγίου Βασιλείου, βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το προξενείο, ενώ ο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκεται πλησίον των περιοχών που επλήγησαν. Την Κυριακή οι ναοί δεν λειτούργησαν, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για ζημιές.


Το προξενείο την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτου ανάγκες (713) 876 – 7072 και κάλεσε τους Ελληνες πολίτες που διαμένουν στο Τέξας, καθώς επίσης και τους ομογενείς να υπακούουν στις υποδείξεις των αρχών, να παραμείνουν στα σπίτια τους είτε σε άλλα ασφαλή σημεία και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.







Η ανακοίνωση του προξενείου


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του προξενείου, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προξενείου έχει ως εξής:


«Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών της Πολιτείας του Τέξας, o (κατηγορία 1), ο οποίος εξελίσσεται το τελευταίο εικοσιτετράωρο εντός του Κόλπου του Μεξικού, αναμένεται να ενισχυθεί εντός των επόμενων ωρών σε τυφώνα κατηγορίας 3. Τυφώνας Harvey αναμένεται να πλήξει το νότιο τμήμα της Πολιτείας του Τέξας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Χιούστον, κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 25.8. Εκτιμάται ότι θα προκαλέσει σφοδρή βροχόπτωση (10 – 30 ίντσες), η οποία ενδέχεται να επιφέρει τον κίνδυνο μεγάλων πλημμυρών.
Σας συστήνουμε να παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις των τοπικών Αρχών και να ακολουθείτε τις οδηγίες τους. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά το διάστημα εξέλιξης του καιρικού φαινομένου, παραμένοντας στις οικίες σας, προκειμένου να είσθε ασφαλείς.
Σας γνωρίζουμε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του ανωτέρω καιρικού φαινομένου, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Προξενείο της Ελλάδος στο Χιούστον, επί 24ώρου βάσεως, στον κάτωθι αριθμό έκτακτης ανάγκης: + 713 876 7072», καταλήγει η ανακοίνωση.

ekirikas


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.