Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ - ΞΕΣΠΑΣΑΝ 3 ΝΕΕΣ ΕΣΤΙΕΣ - ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Ακόμη ένα δύσκολο βράδυ για την Ζάκυνθο - Τρεις νέες εστίες - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τους Πυροσβέστες - Ενισχύονται οι δυνά...





Ακόμη ένα δύσκολο βράδυ για την Ζάκυνθο - Τρεις νέες εστίες - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για τους Πυροσβέστες - Ενισχύονται οι δυνάμεις - Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους - Φωτογραφίες και βίντεο από το νησί που αποτυπώνουν την πύρινη κόλαση




Τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Αναφωνήτριας εκδηλώθηκαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου (27.08.2017) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα μάχη με τις φλόγες.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύονται επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος θα επιχειρήσει ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά. Στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.





Επιπλέον στο νησί έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα το προανακριτικό έργο.


Γύρω από το χωριό Μαριές, απ’ όπου πέρασε η φωτιά το Σάββατο, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν αφάνταστα τις προσπάθειες να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πυροσβεστική δύναμη και εξέφρασαν το παράπονο ότι είναι μόνοι τους. «Μας έχουν εγκαταλείψει! Κινδυνεύουμε! Καταστρεφόμαστε! Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες. Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» δήλωσαν κάτοικοι των Μαριών. Οι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του χωριού. Εκεί βρίσκονται λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν μακριά από τα σπίτια τους αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.