Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΠΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΝΑΗ;;;; «ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ... LIGHT ΚΑΙ ΗΠΙΑ» ΕΙΠΕ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΚΑΪ... ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ - ΒΙΝΤΕΟ -

«Δεν ξέρω αν το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit έχει φύγει απ' το τραπέζι» - Επιτέθηκε στον Ρέγκλινγκ που «είναι τεχνοκράτης αλλά θέλει...





«Δεν ξέρω αν το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit έχει φύγει απ' το τραπέζι» - Επιτέθηκε στον Ρέγκλινγκ που «είναι τεχνοκράτης αλλά θέλει να κάνει πολιτική» - Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει σκληρά φορομπηχτικά μέτρα ισχυρίστηκε πως «το πρώτο βήμα για να αμφισβητήσεις αυτή την πολιτική είναι να μην την υιοθετήσεις»




Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι.

Χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Επιχειρήσαμε να το κάνουμε πράξη και μέσα από πολύμηνη και θα έλεγε κανείς ακραία διαπραγμάτευση που οδήγησε στον επώδυνο συμβιβασμό του 2015 και στις εκλογές» παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι ο τρόπος διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά» ήταν ακραίος.




«Προφανώς δεν είχαμε τη δημοκρατική νομιμοποίηση μετά την υπογραφή της συμφωνίας να συνεχίσουμε και γι' αυτό πήγαμε σε εκλογές... Είχαμε το θάρρος να πάμε σε εκλογές» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης ξεπερνώντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το δημοψήφισμα λέγοντας ότι στόχος είναι να αποτραπεί η συμφωνία που επιβάλλουν οι δανειστές.

«Καθείς πρέπει να βλέπει την επιλογή σε σχέση με το τι δυνατότητες είχε. Η άλλη επιλογή θα οδηγούσε σε μια τυφλή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες που θα οδηγούσε σε βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος εμμέσως στο σενάριο του Grexit και επιστροφής στη δραχμή.

«Αυτή η πολιτική δεν είναι δικιά μας» συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης υποστηρίζοντας ότι «η είδηση των ημερών είναι αυτά που είπε ο κ. Ρέγκλινγκ».

«Ο κ. Ρέγκλινγκ δεν έκανε κριτική για την πορεία του προγράμματος, έκανε κριτική γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται -προφανώς σε αντιδιαστολή με τη ΝΔ του κ.Μητσοτάκη- τη λογική των μνημονίων» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Το πρώτο βήμα για να την αμφισβητήσεις αυτή την πολιτική είναι να μην την υιοθετήσεις. Η μεγαλύτερη ήττα για μια πολιτική δύναμη είναι να υιοθετεί τις απόψεις και την ιδεολογία ενός πολιτικού αντιπάλου» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, απωθώντας προφανώς το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών,όπως έχει ευθέως ομολογήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την κριτική εναντίον του Κλάους Ρέγκλινγκ ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του ESM «δεν στέκεται σαν τεχνοκράτης, θέλει να κάνει πολιτική».

«Δεν είναι εκλεγμένος από κάπου, είναι επικεφαλής ενός τεχνοκρατικού οργανισμού, σου λέει πρέπει να τους πείσουμε ότι όλοι είναι ίδιοι, θέλει να ομογενοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις
είναι επικεφαλής του ευρωπαϊκού ΔΝΤ» εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος και πάλι στον Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι «δεν θέλει να εφαρμοστεί απλώς το πρόγραμμα, τους ενδιαφέρει να εμπεδωθεί μια ακραίως νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας είναι μονόδρομος».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε.

Κάνουμε πολιτική λιτότητας αλλά... light και ήπια


Καλεσμένος στην εκπομπή του Σκάι «ακραίως», ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή για τα σκληρά μέτρα που έχει νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light, πολύ πιο ήπια απ' αυτά που πέρασαν με βία, με ΜΑΤ, από το 2010 μια ακραία πολιτική λιτότητας» είπε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Η πολιτική η οποία εφαρμόζεται από ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ προφανώς δεν ξεφεύγει από το να είναι πολιτική λιτότητας αλλά είναι πολύ πιο ήπια. Αυτό πιστοποιείται απ' τα ίδια τα νούμερα».

«Τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015; Να επιλέξει την τυφλή σύγκρουση και το σχέδιο Σόιμπλε που ήθελε να την πετάξει από το ευρώ και δεν ξέρω αν έχει φύγει από το τραπέζι;» αναρωτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Φαίνεται ότι για το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η δέσμευση του κ. Τσίπρα για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5 μέχρι το 2022 και 2% από το 2023 μέχρι το 2060 δεν συνιστά πολιτική λιτότητας, ακραία νεοφιλελεύθερη...

«Εμείς τη χρεώσαμε τη χώρα; Ποιος έκλεψε; Γιατί το ελληνικό Μετρό κόστισε πέντε φορές παραπάνω;» είπε.

Στην παρατήρηση του Τάκη Χατζή ότι μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπήκε φυλακή, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε: «Ναι, γιατί το σύστημα φροντίζει να σβήνει τα ίχνη του. Σύμμαχος η συνομοταξία της ενημέρωσης που μέρα-νύχτα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο».

Μάλιστα, σχεδόν αυτοααγορευόμενος σε... θαυματοποιό, ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε: «Ατασθαλίες δεκαετιών δεν μπορούμε από τη μια νύχτα στην άλλη να τις θεραπεύσουμε. Αυτό δεν γίνεται όσο μάγος και να είσαι».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.