Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Ο ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΟΥΤΑΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ;;; ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΦΑΓΗ;;;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Ένα πραγματικά μακάβριο θέαμα αντίκρισαν οι Στρατοχωροφύλακες και οι δημοσιογράφοι που είχαν ειδοποιηθεί...






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα πραγματικά μακάβριο θέαμα αντίκρισαν οι Στρατοχωροφύλακες και οι δημοσιογράφοι που είχαν ειδοποιηθεί όταν έφτασαν στο χωριό Yarış, της επαρχίας Emet της Κιουτάχειας της βορειοδυτικής Μικράς Ασίας, όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη σωρό σκελετών και κρανίων, πολλών φανερά κακοποιημένων, στο μέσο ενός αλευρόμυλου.







Όπως αναφέρεται, τον ομαδικό αυτό τάφο βρήκε ο Halil İbrahim Yüksel, όταν εργαζόμενος στον αλευρόμυλο ανέσυρε κάποιες πέτρες και κάτω από τις πέτρες αυτές βρέθηκαν οι σκελετοί που σε πρώτη φάση έχουν μετρηθεί 60 τον αριθμό, μεταξύ των οποίων και σκελετοί μικρών παιδιών.




Πολλοί από τους σκελετούς αυτούς, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρουν σημάδια κακοποίησης στοιχείο που οδηγεί στο πιθανό συμπέρασμα ότι ήταν θύματα διωγμών στην περιοχή αυτή όπου πριν από την Μικρασιατική καταστροφή κατοικούσαν πολλοί χριστιανοί Έλληνες και Αρμένιοι.




Τοπικοί παράγοντες αναφερόμενοι στο γεγονός αυτής της μακάβριας ανακάλυψης, δήλωσαν πως το χωριό κατοικείται εδώ και αιώνες και ότι πιθανό να πρόκειται για παλιό νεκροταφείο χωρίς να διευκρινίζουν την ταυτότητα των σκελετών και την κακοποίηση πολλών από αυτούς τους σκελετούς.

Ίσως άλλη μια μαρτυρία για την φρικτή γενοκτονία των χριστιανών της Μικράς Ασίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Οι έρευνες για την διαπίστωση της προέλευσης των σκελετών αυτών, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές της Στρατοχωροφυλακής, θα συνεχιστούν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.