Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΦΕΔΡΟΣ ΑΝΘΥΠΙΛΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ... ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ιεροψάλτες πανελληνίως. Πρόκειται για το Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρο...






Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ιεροψάλτες πανελληνίως. Πρόκειται για το Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Ηλία Παπαδόπουλο. Άριστος γνώστης της ψαλτικής τέχνης με περγαμηνές και διακρίσεις, έχει συμμετάσχει σε αρκετές χορωδίες και αναλόγια κοντά σε μεγάλα ιστορικά ονόματα της βυζαντινής μουσικής.




Τον συναντήσαμε χθες στον Πλαταμώνα, κατά τη διάρκεια εορτασμού του πολιούχου του ΚΑΑΥ, Αγίου Προκοπίου, όπου έψαλε στην ακολουθία της παράκλησης και στην περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου.

Έφεδρος Ανθυπίλαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην περιοχή του Λιτοχώρου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος δεν ξεχνά τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες στηρίζει σε κάθε ευκαιρία. Ποτέ δεν αρνήθηκε να συμμετέχει σε στρατιωτική εκκλησιαστική πανήγυρη, είτε είναι στην πόλη της Λάρισας είτε εκτός. Πάντα δίνει το παρόν στο αναλόγιο που με πίστη διακονεί.

Δεν είναι τυχαίο, πως μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουν να τον έχουν καθηγητή. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, αρκετά είναι τα στελέχη της Λάρισας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μαθήματα βυζαντινής μουσικής και μέσα στο καλοκαίρι, αφού ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες τμήμα αρχαρίων.

larissanet

kranosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.