Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΡΑΒΟ «ΜΠΙΜΠΙ» ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕΣ...!!! Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει τα γραφεία του δικτύου τηλεόρασης Al Jazeera (Αλ Τζαζίρα)...





Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει τα γραφεία του δικτύου τηλεόρασης Al Jazeera (Αλ Τζαζίρα) στην Ιερουσαλήμ, κατηγορώντας τον ειδησεογραφικό οργανισμό που εδρεύει στο Κατάρ ότι παρακίνησε τα πρόσφατα επεισόδια βίας στην πρωτεύουσα του Ισραήλ.





Η Ιερουσαλήμ βιώνει μία από τις εποχές με τις μεγαλύτερες εντάσεις εδώ και χρόνια καθώς οι μουσουλμάνοι διαμαρτύρονται για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας των Ισραηλινών στο Όρος του Ναού, εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων και πάνω στα θεμέλιά του έχουν οικοδομηθεί μουσουλμανικά τζαμιά και αποτελεί την ιερότερη τοποθεσία για τους Εβραίους και την τρίτη ιερότερη για τους μουσουλμάνους.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και υποκινούνται από την Τουρκία και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα έχουν καλυφθεί εκτενώς από το Αλ Τζαζίρα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας Κατάρ και θεωρείται όργανο των ισλαμιστών σε όλα τα μέτωπα.

Να σημειωθεί ότι το Αλ Τζαζίρα έχει κυνηγηθεί στην Αίγυπτο επειδή υποστήριζε ανοιχτά τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και στον πόλεμο της Συρίας μετέδιδε ψεύτικες ειδήσεις μέσα από το Χαλέπι με δήθεν σφαγές αμάχων που πραγματοποιούσε η συριακή κυβέρνηση.

Οι αραβικές χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ ζητάνε μεταξύ άλλων και το κλείσιμο του Αλ Τζαζίρα.

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα συνεχίζει να προκαλεί βία γύρω από Όρος του Ναού, είπε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook.

Η απότομη άνοδος των εντάσεων και οι θάνατοι τριών Ισραηλινών και τεσσάρων Παλαιστινίων σε βίαια επεισόδια την Παρασκευή και το Σάββατο σήμαναν συναγερμό διεθνώς.

Έχω μιλήσει πολλές φορές στις αρχές επιβολής νόμου, απαιτώντας να κλείσουν τα γραφεία της Αλ Τζαζίρα στην Ιερουσαλήμ.

Εάν αυτό δεν γίνει λόγω νομικών ερμηνειών, θα εισαγάγω την απαιτούμενη νομοθεσία για να απελάσω το Αλ Τζαζίρα από το Ισραήλ, πρόσθεσε αργότερα στον λογαριασμό του ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Το Αλ Τζαζίρα έχει αντιμετωπίσει και παρόμοια οργή από τη γειτονική Αίγυπτο το 2014 όταν η κυβέρνηση φυλάκισε τρεις δημοσιογράφους του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου για επτά χρόνια και έκλεισε τα γραφεία του. Δύο από τους τρεις υπαλλήλους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αλλά ο τρίτος εξακολουθεί να κρατείται


tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.