Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΛΒΑΝΟ ΗΡΩΑ»... ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

‘Εθνικό’ θέμα έγινε στην Αλβανία η έκδοση του σχεδιαστή του πανιού «Autochthonus», Ισμαήλ Μορίνα, καθώς όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολούντ...





‘Εθνικό’ θέμα έγινε στην Αλβανία η έκδοση του σχεδιαστή του πανιού «Autochthonus», Ισμαήλ Μορίνα, καθώς όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με αυτό.




Νεότερες πληροφορίες φέρουν τον Κροάτη δικαστή, Πέρο Μίλογκλαβ, που εξέδωσε την απόφαση για έκδοσή του στη Σερβία να δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα «Vecernje Novosti» και να υπαινίσσεται ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να απορριφθεί στο εφετείο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη βάσει των εγγράφων που ήταν στο γραφείο του, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ζάγκρεμπ, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες για ακύρωση της απόφασης είναι μεγάλη.

Αλλά και εάν ακόμη, το όργανο αυτό επιβεβαιώσει την απόφαση του πρώτου δικαστηρίου, τον τελευταίο λόγο για τον Ισμαήλ Μορίνα, θα έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κροατίας, Ντράγκο Μπόσνιακ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σερβίας ζήτησε τη μεταφορά του Μορίνα στο Βελιγράδι, λίγο μετά τη σύλληψή του από τις κροατικές αρχές. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας έχει κινήσει διαδικασία εναντίον του για το ζήτημα του drone με το πανί του «Autochthonus» πάνω από το γήπεδο του Βελιγραδίου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας- Αλβανίας, πριν από τρία χρόνια και σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης κινδυνεύει με τρία χρόνια στη φυλακή.




Δημοσίευμα της αλβανικής «Express» αναφέρει ότι «πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, δήλωσαν ότι έγινε διπλωματικός αγώνας για τον Μορίνα. Υπήρξαν συχνές επαφές με τις κροατικές αρχές, αλλά και με τις σερβικές και τις ευρωπαϊκής ένωσης στις Βρυλλέξες».

Η αλβανική «JOQ», θα προσθέσει:

«Διαπραγματεύσεις μέσω της διπλωματικής οδού έγιναν μεταξύ Τιράνων και Ζάγκρεμπ, με στόχο τη διευκόλυνση της θέσης του Ισμαήλ Μορίνα μετά την απόφαση του πρωτοδικείου του Ντουμπρόβνικ. Το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια του Κροάτη υπουργού Δικαιοσύνης», σημειώνει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι ο συλληφθείς Αλβανός δεν πρόκειται να εκδοθεί στη Σερβία.

(joq.al, gazetaexpress.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.