Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΗΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 7ΧΡΟΝΗ ΑΣΠΑΣΙΑ... ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ

Η μικρή Ασπασία έχασε τη ζωή της παίζοντας σε αγρόκτημα στο βορειοανατολικό Καναδά. Φωτογραφία: Facebook/ Royal Canadian Mounted Police...






Η μικρή Ασπασία έχασε τη ζωή της παίζοντας σε αγρόκτημα στο βορειοανατολικό Καναδά. Φωτογραφία: Facebook/ Royal Canadian Mounted Police.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σ’ ένα κοριτσάκι μόλις 7 ετών, από το Κένενμπουκ του Μέιν, που επισκεπτόταν την περασμένη εβδομάδα τους παππούδες της στο βορειοανατολικό Καναδά.

Το παιχνίδι στην εξοχή μετατράπηκε σε τραγωδία, καθώς η μικρή Ασπασία Μάρεν Βαν Γουίκ (Ηρακλής) παρασύρθηκε από αγροτικό θεριστικό μηχάνημα, έχασε το πόδι της και με ελικόπτερο διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Χάλιφαξ. Λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.






Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 6:50 το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου στην περιοχή του Κλέμεντσβεϊλ, στην επαρχία Νόβα Σκότσια του Καναδά.

Μαρτυρίες στον «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι η άτυχη επτάχρονη ήταν κόρη ομογενών, της Εφης Ηρακλή και του Ερικ Βαν Γουίκ και είχε έναν αδελφό, τον Νίκο. Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντειλ του Μέιν.

Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής όπου συνέβη το δυστύχημα δεν δημοσιοποίησαν πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος ή του οικογενειακού της περίγυρου. Επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, ότι η 7χρονη, που με τον τραγικό θάνατο της βύθισε στο πένθος ολόκληρη την περιοχή, βρισκόταν εκεί για διακοπές σε σπίτι συγγενών της και οι γονείς της δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του Κλέμεντσβεϊλ.

Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, το παιδί έπαιζε μόνο του σε χώρο πλάι από το σπίτι των παππούδων της. Ακριβώς δίπλα ένα τρακτέρ με θεριστική μηχανή έκανε εργασίες σε παρακείμενο αγρόκτημα.

«Ο χειριστής είχε κάνει ήδη αρκετά περάσματα όταν είδε το παιδί να τρέχει μακριά από το αγρόκτημα», λένε οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Ετσι, υπέθεσε ότι η 7χρονη είχε απομακρυνθεί επιστρέφοντας σπίτι. Εκείνη, ωστόσο, είχε κρυφτεί σ’ ένα πυκνό θάμνο ύψους τουλάχιστον ενός μέτρου. Λίγο μετά το κοριτσάκι βρέθηκε να κείτεται βαριά τραυματισμένο στο έδαφος, χωρίς ο χειριστής να έχει καταλάβει πότε την χτύπησε το μηχάνημα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Μέσα σε μερικά λεπτά στο σημείο έφτασε αρχικά ασθενοφόρο και λίγο μετά δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η 7χρονη μεταφέρθηκε στην Annapolis Royal Collaborative Clinic που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και καταβλήθηκαν προσπάθειες να σταματήσει η αιμορραγία της. Και στις 9:15 το βράδυ της ίδιας ημέρας με ελικόπτερο της Life Flight διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων IWK του Χάλιφαξ.




Την επόμενη ημέρα η μικρή Ασπασία υπέκυψε στα τραύματά της. Την είδηση επιβεβαίωσε με γραπτή ανακοίνωσή της η Αστυνομία του Κλέμεντσβεϊλ, σημειώνοντας ότι «οι σκέψεις όλων μας είναι αυτή την ώρα στην οικογένεια του θύματος» και ευχαριστώντας, παράλληλα, τους πολλούς εθελοντές και τα πληρώματα άμεσης βοήθειας που έσπευσαν αμέσως να συνδράμουν στο περιστατικό.

Η Αστυνομία εξακολουθεί να διερευνά κάθε πτυχή του δυστυχήματος αλλά, σύμφωνα με δηλώσεις των επιτελών της στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έχει από την πρώτη στιγμή αποκλειστεί κάθε πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας ή πιθανή υπαιτιότητα του χειριστή του μηχανήματος. Ο χειριστής, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ από το περιστατικό.

Κάθε χρόνο στον Καναδά περίπου 13 παιδιά χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας δυστυχημάτων όπου εμπλέκονται αγροτικά μηχανήματα, ενώ πολύ περισσότερα είναι τα παιδιά που τραυματίζονται βαριά σε αγροκτήματα.

Πριν από δυο χρόνια, ένα ανάλογο περιστατικό στη βόρεια Αλμπέρτα, όπου τρία παιδιά είχαν χάσει την ζωή τους, είχε συνταράξει τον Καναδά.

ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.