Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Η ΓΗ ΕΜΕΝΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΗΣ...;;;

Οι τρομακτικές συνέπειες για τον πλανήτη και τους ανθρώπους Οι συνέπειες που θα είχε για τους ανθρώπους, όλα τα έμβια όντα και τον ...





Οι τρομακτικές συνέπειες για τον πλανήτη και τους ανθρώπους

Οι συνέπειες που θα είχε για τους ανθρώπους, όλα τα έμβια όντα και τον πλανήτη γενικότερα η υποθετική εξαφάνιση του οξυγόνου από τη Γη, έστω και για πέντε δευτερόλεπτα, θα ήταν πραγματικά καταστροφικές.





Σύμφωνα με τους επιστήμονες:

- Όλοι όσοι βρισκόμασταν εκτεθειμένοι στο ηλιακό φως θα αποκτούσαμε σοβαρά εγκαύματα. Το Όζον είναι μοριακή ένωση οξυγόνου και εμποδίζει την πλειοψηφία του υπεριώδους φωτός να χτυπήσει τη Γη.

- Εκτός από τα εγκαύματα, θα ανατιναζόταν κυριολεκτικά το εσωτερικό του αυτιού των ανθρώπων και σχεδόν όλων των ζωντανών πλασμάτων, αφού θα έχανε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα περίπου το 21% της πίεσης του αέρα του, γεγονός που ισοδυναμεί με άλμα από το επίπεδο της θάλασσας σε υψόμετρο 2.000 μέτρων!.

-Αν το οξυγόνο θα εξαφανιζόταν από το νερό των θαλασσών, το υδρογόνο θα γινόταν ένα αδέσμευτο ελεύθερο αέριο και έτσι απλά οι ωκεανοί θα εξαφανιζόταν.





Ο πρωινός ουρανός θα σκοτείνιαζε, αφού, έχοντας λιγότερα σωματίδια στην ατμόσφαιρα να σκορπίσουν το μπλε φως, ο ουρανός θα έμοιαζε μαύρος.

-Όλα τα κομμάτια μη επεξεργασμένου μετάλλου να κολλούσαν μεταξύ τους, αφού ο λόγος που τα μέταλλα δεν κολλάνε μεταξύ τους είναι επειδή είναι επικαλυμμένα με ένα στρώμα οξείδωσης. Σε συνθήκες κενού, τα μέταλλα συγκολλούνται χωρίς ενδιάμεση υγρή φάση

- Σε 5 δευτερόλεπτα, οι ουρανοξύστες θα μετατρέπονταν σε σκόνη: Το οξυγόνο είναι ένα σημαντικό συνδετικό υλικό σε κατασκευές σκυροδέματος (για την ακρίβεια, το CO2 είναι), και χωρίς αυτό οι ενώσεις δεν έχουν ακαμψία.

- Τέλος δε θα έμενε κυριολεκτικά τίποτα όρθιο στον πλανήτη, αφού ο φλοιός της Γης, ο οποίος αποτελείται από 45% οξυγόνο, δε θα μπορούσε να αντέξει το βάρος.

Αντίθετα, η αύξηση του οξυγόνου θα σήμαινε καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου και του οργανισμού μας και θα οδηγούσε σε καλύτερη νοητική και φυσική κατάσταση.

Υπάρχει όμως και μια αρνητική πλευρά στο σενάριο της υπεροξυγόνωσης του πλανήτη: Σύμφωνα με τους επιστήμονες, διπλάσιο οξυγόνο στη Γη θα είχε ως αποτέλεσμα γιγάντια έντομα, αφού το μέγεθός τους, ορίζεται από την αναλογία του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.