Beaking News

Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

«ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ» ΦΩΝΑΖΕ ΤΟ ΓΙΟΣ ΤΗΣ 35ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΟΝΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τις στιγμές φρίκης που έζησαν τα δυο παιδιά της 35χρονης, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν δέχτηκε επίθεση, πέρυσι το καλοκαίρι, από την ερωμένη του εν διαστάσει συζύγου της, την αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου», μετέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η αδελφή του θύματος Έλλη Πασπαλά.


Της Μαρίας Ζαχαροπούλου

Οι αφηγήσεις των δυο παιδιών, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του φονικού και πάλεψαν για να γλιτώσουν τη μητέρα τους από τα χέρια της 27χρονης κατηγορούμενης, συγκλόνισαν όταν ακούστηκαν μέσα στη δικαστική αίθουσα από τα χείλη της θείας τους.

«Μην σκοτώνεις τη μαμά μου»

«Τα παιδιά εκείνη την ώρα έτρωγαν σουβλάκια και η αδελφή μου πότιζε όταν, όπως μου είπαν, την άκουσαν να φωνάζει "φύγε από το σπίτι μου, βοήθεια". Τα παιδιά έτρεξαν και είδαν την κατηγορούμενη να χτυπά με το μαχαίρι τη μητέρα τους. Την είχε πιάσει από τα μαλλιά για να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της. "Μην σκοτώνεις τη μαμά μου" φώναξε ο μικρός και η 27χρονη απάντησε, όπως μου περιέγραψε "είναι εμπόδιο"», κατέθεσε η μάρτυρας η οποία στη συνέχεια είπε πως τα παιδιά έπεσαν πάνω στην 27χρονη για να την σταματήσουν. «Έπεσαν πάνω της τα παιδιά αλλά ήταν τέτοια η μανία της που ξαναχτύπησε την αδελφή μου. Το παιδί της πέταξε το σουβλάκι που κρατούσε στα χέρια του . Η αδελφή μου ήταν στα γόνατα και η κατηγορούμενη από πάνω της και τη χτυπούσε. Τα παιδιά προσπαθούσαν να της πάρουν το μαχαίρι από τα χέρια . Τελικά, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι από τα χέρια και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο».

Τα ουρλιαχτά και οι εκκλήσεις για βοήθεια αναστάτωσαν τη γειτονιά και ο 41χρονος σύζυγος του θύματος, που διατηρούσε συνεργείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, έτρεξε για να δει τι συμβαίνει. Τα παιδιά της είπαν, κατέθεσε η μάρτυρας, πως ο πρώην γαμπρός της έφτασε στο σπίτι και χαστούκισε την κατηγορούμενη που ήταν εκτός εαυτού για να σταματήσει. «Είχε χτυπήσει και τον μικρό στο γόνατο. Πιστεύω ότι τα παιδιά γλύτωσαν από τύχη. Ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους...» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια. Η μάρτυρας υποστήριξε πως την ώρα του φονικού δέχτηκε τηλεφώνημα από τα παιδιά και άκουσε την αδελφή της να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια, τρέξτε στον πατέρα σας» και τα παιδιά να φωνάζουν «μην σκοτώνεις τη μαμά μου». «Όπως μάθαμε αργότερα η κατηγορούμενη, λίγο πριν πάει στην αδελφή μου, είχε τσακωθεί με τον πρώην γαμπρό μου τον οποίο είχε επισκεφθεί στο συνεργείο του περίπου 80 μέτρα μακριά από το σπίτι. Τα παιδιά μού είπαν πως άκουγαν τις κραυγές και τα ουρλιαχτά από τον καυγά και ο μεγάλος φοβήθηκε και είπε «καλύτερα να μπούμε στο σπίτι και να κλειδώνουμε».
Η αποκάλυψη της παράλληλης σχέσης

Το κουβάρι της μοιραίας ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται το Φθινόπωρο του 2014 όταν, σύμφωνα με τη μάρτυρα, η κατηγορούμενη τηλεφώνησε στην αδελφή της και της είπε πως σε μια εβδομάδα επρόκειτο να γεννήσει το παιδί του συζύγου της. Ο 41χρονος σύζυγος του θύματος που έγινε μήλον της έριδος επέμενε πως η σχέση του με την 27χρονη ήταν επιπόλαιη και πως το παιδί δεν ήταν δικό του και θα έκανε τεστ DNA για να το αποδείξει. «Η αδελφή μου προσπαθούσε να σώσει το γάμο της και του ζήτησε να κάνει το τεστ...» είπε η κ. Πασπαλά και περιέγραψε δεκάδες τηλεφωνήματα που η κατηγορούμενη έκανε στην αδελφή της . «Μια φορά είχαμε πάει βόλτα και της τηλεφώνησε 80 φορές» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Οι μήνες που ακολούθησαν, όπως κατέθεσε η αδελφή του θύματος, σημαδεύτηκαν από εντάσεις, βίαια επεισόδια, απειλές και την κατηγορούμενη να παραμονεύει σχεδόν σε καθημερινή βάση έξω από το σπίτι της αδελφή της. Οι χωρισμοί και οι επανασυνδέσεις ήταν κάτι που συνέβαινε τακτικά με τον 41χρονο να ισχυρίζεται πως η κατηγορούμενη απειλούσε πως θα κάνει κακό στη γυναίκα και τα παιδιά του αν την εγκαταλείψει.

«Στις 30 Ιουνίου 2015 η αδελφή μου πήγαινε βόλτα με τα παιδιά και μια φίλη της. Ο άνδρα της, ο οποίος είχε επιστρέψει στο σπίτι τους, της είχε πει πως θα πάει στον Πειραιά για μια δουλειά. Ξαφνικά είδε το αυτοκίνητο του παρκαρισμένο έξω από ένα σπίτι. Πλησίασε και είδε την κατηγορούμενη, έγκυο στο δεύτερο παιδί, και τον άντρα της να ψήνει με την οικογένειά της. Εκείνη την ημέρα έγινε μεγάλη φασαρία. Μάλιστα, βγήκαν όλοι οι συγγενείς της κατηγορούμενης και ζήτησαν το λόγο στην αδελφή μου».

Τότε, όπως είπε η μάρτυρας, η αδελφή της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. «Τον Οκτώβριο 2015 η κατηγορούμενη χτύπησε την αδελφή μου όταν πήγε στο συνεργείο για να πάρει χρήματα για τα παιδιά. Της επιτέθηκε πισώπλατα και η αδελφή μου φόρεσε κολάρο για 20 ημέρες. Εκείνη την ημέρα πήγαν και οι δυο στο αυτόφωρο. Η αδελφή μου αθωώθηκε και η 27χρονη καταδικάστηκε σε 6 μήνες».

Η αρχή του τέλους

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ένα μήνα πριν το έγκλημα ο 41χρονος έφυγε από το σπίτι της κατηγορούμενης, έμενε στο συνεργείο και προσπαθούσε να έρθει και πάλι σε επαφή με τα παιδιά του με τα οποία είχε να επικοινωνήσει οκτώ μήνες. «Ήταν κάτι που προφανώς εξαγρίωσε την κατηγορούμενη. Όταν στο παρελθόν ο πρώην γαμπρός μου είχε πει πως θα δει τα παιδιά τσακώθηκε με την κατηγορούμενη και εκείνη τον έκαψε με οινόπνευμα». Η μάρτυρας μίλησε και για το δράμα που ζουν σήμερα τα παιδιά, την επιμέλεια των οποίων έχει αναλάβει η ίδια. «Ο μικρός βλέπει εφιάλτες και ξυπνάει φωνάζοντας "μην σκοτώνεις τη μαμά μου". Έχουν μείνει από μάνα και από πατέρα... Η ερωμένη σκότωσε τη σύζυγο. Αυτά ούτε στις αμερικάνικες ταινίες δεν συμβαίνουν» είπε η γυναίκα ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση της 27χρονης κατηγορούμενης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο θάνατος της 35χρονης επήλθε από αμέλεια των γιατρών. Επιπλέον, ζήτησε να αναγνωριστεί στην κατηγορούμενη ο πρότερος έντιμος βίος αλλά και ότι βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής.
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.