Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ BOREIOIRLANDIKO DUP ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΪ...

Μόνο βαρετό δεν ήταν το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, μετά το αποτέλεσμα έκπληξη των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που στέρησε τελικ...






Μόνο βαρετό δεν ήταν το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, μετά το αποτέλεσμα έκπληξη των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που στέρησε τελικά από τους Τόρις της Μέι την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Σε μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP).




Τι πρεσβεύει όμως το κόμμα DUP που βρέθηκε τόσο ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας; Πώς θα επηρεάσουν οι αρκετά συντηρητικές απόψεις του την καθημερινότητα των Βρετανών και θα είναι άραγε βιώσιμη η συνεργασία με τους Τόρις;

Το συντηρητικό DUP τάσσεται υπέρ της ένωσης της Βρετανίας και υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το κόμμα θεωρείτο το πιο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα στην βρετανική πολιτική πριν την άνοδο του UKIP, το οποίο σημειωτέον δεν έλαβε καμία έδρα στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Στο παρελθόν, οι αμφιλεγόμενες απόψεις του στελεχών του κόμματος είχαν δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Κι αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο, αφού το DUP τάσσεται ανοιχτά κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και κατά των αμβλώσεων -οι οποίες είναι παράνομες στην Βόρειο Ιρλανδία, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.