Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη καθώς ένα αγόρι δύο ετών από τα Γρεβενά κατέληξε από μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλ...







Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη καθώς ένα αγόρι δύο ετών από τα Γρεβενά κατέληξε από μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μικρό αγόρι έδινε μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άσχημη κλινική κατάσταση.




Μια ημέρα νωρίτερα το αγοράκι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γρεβενών με αιμορραγικό εξάνθημα με τους γιατρούς σε λίγες ώρες να κρίνουν ότι είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για το 9ο περιστατικό μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο κατά αυτού του τύπου μηνιγγίτιδας αν και εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προκειμένου να χορηγείται δωρεάν από την ηλικία άνω των δυο μηνών για βρέφη, παιδιά και ενήλικες που ανήκουν στις «ομάδες υψηλού κινδύνου», οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι τόσο εξειδικευμένες οι περιπτώσεις αυτών των ομάδων υψηλού κινδύνου που στην πραγματικότητα καλύπτουν ελάχιστα άτομα στην Ελλάδα.

Γι' αυτό και οι παιδίατροι ζητούν να αποζημιώνεται το συγκεκριμένο εμβόλιο για όλα τα παιδιά κάτω των 2 ετών ενώ θεωρούν κρίσιμη για την ανάγκη εμβολιασμού την ηλικία 15-17 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.