Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ: ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ...

Ο τέως βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος προσκύνησε σήμερα το πρωί το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης της ισαποστόλου, μητέρας του Μέγα Κω...





Ο τέως βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος προσκύνησε σήμερα το πρωί το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης της ισαποστόλου, μητέρας του Μέγα Κωνσταντίνου, το οποίο βρίσκεται στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Ο τέως μονάρχης έφτασε στον ιερό ναό λίγο πριν τις 12:00 συνοδευόμενος από την αδελφή του και πριγκίπισσα της Δανίας Άννα Μαρία, αλλά και τον γιο του Παύλο, ο οποίος δεν έλλειψε στιγμή από το πλευρό του.





Στην είσοδο του ιερού Ναού τον υποδέχτηκε ο υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αφού του εξήγησε την ιστορία τόσο για το σκήνωμα της Αγίας Ελένης, όσο και για το τίμιο ξύλο, κομμάτι του οποίου εκτίθεται επίσης στον ναό, στη συνέχεια τέλεσε δοξολογία.

Τον αρχιεπίσκοπο κατά τη δοξολογία συνόδευαν ο επίσκοπος Φαναρίου και διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας πατήρ Αγαθάγγελος αλλά και οι πατέρες Δαμασκηνός και Νικόλαος οι οποίοι είναι εφημέριοι στο προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας που εκτίθεται το σκήνωμα.

Αμέσως μετά τη δοξολογία παρατέθηκε γεύμα στα γραφεία της Αποστολικής Διακονίας με τον τέως Βασιλεύ Κωνσταντινό να ζητάει να μάθει και άλλες λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο της Αγίας Ελένης, αλλά και να εκμυστηρεύεται στον δήμαρχο της περιοχής Γεώργιο Καπλάνη πως ήθελε από καιρό να έλθει να προσκυνήσει, καθώς τόσο την Αγία Ελένη όσο και τον υιό της Άγιο Κωνσταντίνο ,του οποίου φέρει και το όνομα, τους θεωρεί προστάτες και δήλωσε πως πλέον νιώθει ευλογημένος που το έκανε αυτό, έστω και σε αυτή την ηλικία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική και όσοι πιστοί βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο ναό, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να δουν, αλλά και να ζητήσουν την ευλογία από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν παρέλειψαν να χειροκροτήσουν και τον τέως βασιλεύ Κωνσταντίνο.




peiraiasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.