Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ... ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλικ στην Τουρκία, καθώς η τουρκ...







Η Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλικ στην Τουρκία, καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τα στρατεύματα της χώρας εκεί, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, [Μάρτιος], η γερμανική κυβέρνηση εξέτασε οκτώ εναλλακτικές τοποθεσίες για τα γερμανικά στρατεύματα που ειναι στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλικ.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν τρεις τοποθεσίες στο Κουβέιτ και τρείς στην Ιορδανία αλλά και δύο στην Κύπρο, στο Ακρωτήρι και στην Πάφο.

“Στην ανασκόπηση των εναλλακτικών θέσεων για την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ διαπιστώσαμε ότι, από στρατιωτική άποψη, τοποθεσίες στην Ιορδανία, το Κουβέιτ και την Κύπρο ήταν διαθέσιμες", δήλωσε η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της "Die Welt".

Υπάρχουν 268 γερμανοί στρατιώτες καθώς και έξι αεροσκάφη Tornado και ένα Airbus A 310 MRTT στο Iντσιρλίκ.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτίμησαν την επίσκεψη Γκάμπριελ ως την τελευταία τυπική κίνηση πριν αποφασίσει το Γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο έχει δώσει και την εντολή συμμετοχής των στρατιωτών στον πόλεμο εναντίον του ISIS, τη μεταφορά τους σε άλλη χώρα.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι για τη λήψη απόφασης στη βουλή χρειάζονται οι ψήφοι και των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η καγκελάριος Μέρκελ έκανε δημόσια σαφές ότι η επιχείρηση Γκάμπριελ είναι και η τελευταία προσπάθεια για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της διαμάχης.

Από την άλλη πλευρά εξήγγειλε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία δεν κάνει πίσω τότε τα Tornado θα μεταφερθούν σε άλλη χώρα.

Ωστώσο σύμφωνα με την DW η οριστική απόφαση του Βερολίνου για την παραμονή ή όχι των στρατιωτών στο Ιντσιρλίκ θα ληφθεί σε δύο εβδομάδες. onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.