Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΔΙΑΒΟΗΤΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Αγγίζουν τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας, και ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τα μέλη τους. Η εξασφάλιση της μυστικότητας σε υπο...




Αγγίζουν τα όρια της θεωρίας συνωμοσίας, και ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τα μέλη τους.
Η εξασφάλιση της μυστικότητας σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με άκρως απόρρητες στρατιωτικές αποστολές ήταν πάντα ο στόχος των ισχυρότερων πολεμικών μηχανών του πλανήτη.




Ανά διαστήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Τύπο ονομασίες ειδικών δυνάμεων οι οποίες φέρονται να ευθύνονται για «χειρουργικά» χτυπήματα σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως για παράδειγμα την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και άλλων «διάσημων» στόχων. Έξι από τις πλέον διαβόητες μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες του πλανήτη με τα ονόματα και τη δράση που έχει καταγραφεί επίσημα ή ανεπίσημα είναι αυτές:



SEAL TEAM 6/DEVGRU
Η αμερικανική SEAL Team 6 ειδικεύεται στην εξουδετέρωση τρομοκρατών, την αναγνώριση εχθρικών εδαφών, τη διάσωση ομήρων, και την προστασία κρίσιμων στόχων. Από την 11η Σεπτεμβρίου φημολογείται ότι το μπάτζετ της έχει εκτοξευθεί και αριθμεί περίπου 1.800 μέλη. Η δράση της όμως χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπου τότε ενεπλάκη στη διάσωση του καπετάνιου Φίλιπς από Σομαλούς πειρατές, ενώ είχε παρουσία και στην αποστολή εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.







7781 ARMY UNIT/39TH SPECIAL FORCES OPERATIONAL DETACHMENT
Η ομάδα με τους πράσινους μπερέδες δρούσε στο Βερολίνο από το 1956 ως το 1984. Αποστολή τους ήταν να κρατήσουν μακριά τους σοβιετικούς και τους ανατολικογερμανούς κατασκόπους από το δυτικό Βερολίνο, και να είναι σε πλήρη ετοιμότητα αντίστασης σε περίπτωση που η πόλη καταληφθεί. Ήταν όλοι τους εκπαιδευμένοι κατάσκοποι με γκάτζετ που θύμιζαν ταινία του Τζέιμς Μποντ, όπως όπλα-τσιγάρα και μικροεκρηκτικούς μηχανισμούς.



OSS
Η Διεύθυνση Στρατηγικών Υπηρεσιών δημιουργήθηκε το 1942 και αποστολή της ήταν να συλλέγει και να αναλύει στρατηγικές πληροφορίες τις οποίες «καμία άλλη υπηρεσία δεν μπορούσε να καταφέρει». Καθώς ήταν λίγες οι υπηρεσίες που διέθεταν τέτοιου είδους τεχνογνωσία, ο φόρτος εργασίας της OSS ήταν πολύ μεγάλος. Υπό τις οδηγίες του συνταγματάρχη Γουίλιαμ «Άγριος Μπιλ» Ντόνοβαν, η μικρή αυτή ομάδα πραγματοποίησε επιδρομές, μυστικές μεταφορές οπλισμού και κατασκόπων, στήριξη αντιστασιακών ομάδων κατά του Άξονα στις χώρες που βρίσκονταν υπό ναζιστική κατοχή, και συλλογή πληροφοριών. Η OSS αποτελεί στην ουσία την πρώτη αμερικανική ομάδα κομάντο «σε στεριά, θάλασσα και αέρα».



TASK FORCE 88/TASK FORCE BLACK
Το όνομα και η δράση τους, ακόμη και η ίδια τους η ύπαρξη, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημα στρατιωτικά χείλη. Τα ονόματα Task Force 88 και Task Force Black είναι τα πιο διαδεδομένα από όσα έχουν ακουστεί για αυτήν την επίλεκτη ομάδα η οποία πραγματοποίησε/πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον τρομοκρατών σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Το πιο γνωστό σενάριο είναι ότι συγκροτήθηκε από Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες από την αφρόκρεμα των SEAL Team 6, Delta Force, και της βρετανικής SAS. Πρόσφατα έχει γίνει αναφορά και για παρουσία τους στη Συρία, χωρίς όμως καμία κυβερνητική επιβεβαίωση.



6493RD TEST SQUADRON/6594TH TEST GROUP
Η συγκεκριμένη επίλεκτη ομάδα της αμερικανικής αεροπορίας λειτούργησε από το 1958 έως το 1986. Αντικείμενό της ήταν να συλλέγει τους λεγόμενους «διάττοντες αστέρες» της κατασκοπίας, δηλαδή να μαζεύει από τον ουρανό και τη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Χαβάης τα κάνιστρα των φιλμ από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους. Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι βρίσκονταν σε τροχιά πάνω από τη Σοβιετική Ένωση και έριχναν τα φιλμ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η μέθοδος ήταν εξαιρετικά απαρχαιωμένη. Αεροπλάνα που πετούσαν στην περιοχή μάζευαν τα κάνιστρα με ειδικούς γάτζους στα πλατιά τους φτερά. Εάν αυτά έπεφταν στη θάλασσα, τότε οι άνδρες της υπηρεσίες βούταγαν στο νερό για να τα «ψαρέψουν». Υπολογίζεται ότι σε 27 χρόνια πραγματοποίησαν περισσότερες από 40.000 περισυλλογές φιλμ.



DELTA FORCE/COMBAT APPLICATIONS GROUP/ARMY COMPARTMENTED ELEMENTS
Όπως συμβαίνει σε πολλές από τις ομάδες αυτής της λίστας, έτσι και η αμερικανική Delta Force έχει εμφανιστεί ανά διαστήματα με διάφορα ονόματα. Κύριος σκοπός της είναι να χτυπά τρομοκρατικούς θύλακες, με τις φήμες να κάνουν λόγο ότι η ίδρυσή της έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Μια από τις αρχικές της αποστολές ήταν η αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης εκατοντάδων Αμερικανών ομήρων στο Ιράν τον Απρίλιο του 1980. Στη συνέχεια η ομάδα συνδέθηκε με πάρα πολλές αμερικανικές αποστολές στο εξωτερικό, όπως την εισβολή στον Παναμά και την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η Delta Force παραμένει πλήρως λειτουργική, και οι περισσότερες από τις αποστολές της είναι άκρως απόρρητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.