Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνος Μανουσάκης είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και έχει την έγκριση των Κινέζων Για τη θέση του νέου διευ...




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνος Μανουσάκης είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και έχει την έγκριση των Κινέζων

Για τη θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου του ΑΔΜΗΕ προορίζεται ο πρώην στενός συνεργάτης του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Μάνος Μανουσάκης.




Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε από τον υπουργό να ηγηθεί της νέας εποχής που περνά ο Διαχειριστής μετά και την απόσχιση από την μητρική ΔΕΗ και μετά την είσοδο της κινεζικής State Grid. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ, Μανουσάκης είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και έχει την έγκριση των Κινέζων. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μάνος Μανουσάκης είναι διευθυντικό στέλεχος στον ΟΤΕ και το 2015 ήταν διευθυντής του γραφείου του κ. Σταθάκη και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας.

Στο χρηματιστήριο η ΑΔΜΗΕ συμμετοχών


Σήμερα άρχισε η διαπραγμάτευση του συνόλου των 232.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών» στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στο τέλος της διαδικασίας, το Δημόσιο θα ελέγχει το 51 % των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, με στρατηγικό επενδυτή την κινεζική State Grid που έχει αποκτήσει το 24 % των μετοχών της εταιρίας (η τελετή υπογραφής θα γίνει την Τρίτη).

Σημειώνεται ότι η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ανήκει κατά 100 % στη ΔΕΗ, η οποία θα μεταβιβάσει τις μετοχές της Συμμετοχών στους σημερινούς μετόχους της. Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της ΔΕΗ, που θα λάβουν μετοχές της Συμμετοχών, είναι το Δημόσιο (που ελέγχει μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ το 51 % της ΔΕΗ) και το γκρουπ Silchester με 13,8 %. Οι μέτοχοι της ΔΕΗ θα αποκτήσουν κατ΄ αναλογία τις μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο με τιμή εκκίνησης τα 2,12 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.