Beaking News

Σάββατο, Ιουνίου 03, 2017

«ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΝΒΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μέσα σε πέντε παραγράφους ο σέντερ των Θάντερ περιγράφει την κατάσταση στην χώρα του κατηγορώντας την νυν κυβέρνηση για τις πρακτικές που εφαρμόζει σε όσους αντιδρούν στην πολιτική της.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ
Διαβάστε την ανατριχιαστική δήλωση του Καντέρ

Σήμερα το πρωί ξύπνησα με την είδηση πως η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει συλλάβει τον πατέρα μου. Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι μας στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που έχει συμβεί σε πολλές αθώες οικογένειες στην Τουρκία απλά και μόνο επειδή είναι μέλη του κινήματος Χιζμέτ το οποίο έχει επηρεαστεί από τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Το συγκεκριμένο κίνημα αποτελεί μία κοινωνική πρωτοβουλία που στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ίσες ευκαιρίες, τη δημοκρατία, τη μη χρήση βίας και την αποδοχή της θρησκευτικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας.

Η νυν κυβέρνηση έχει φιμώσει τα ελεύθερα μίντια, έχει μπλοκάρει τα αντίπαλα κόμματα με κάθε τρόπο, άλλαξε το σύνταγμα εξασφαλίζοντας άνευ προηγουμένου εξουσίες και διαφοροποίησε τη δημοκρατία για να ισχυροποιηθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ο πατέρας μου συνελήφθη ως αντίποινα στην κριτική που ασκώ στο κυβερνών κόμμα. Είναι πολύ πιθανό να βασανιστεί απλά και μόνο επειδή είναι μέλος της οικογένειας μου. Υπάρχουν αναρίθμητες ιστορίες που η Διεθνής Αμνηστία έχει φέρει στο φως με βιασμούς, βασανισμούς και περιστατικά σοδομισμού στις φυλακές της Τουρκίας έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016 για την οποία κατηγορήθηκε το αθώο κίνημα Χιζμέτ. Είναι ξεκάθαρο μάλιστα πως αυτοί που ευνοήθηκαν από τη συγκεκριμένη προσπάθεια είναι αυτοί που κυβερνούν.

Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία και την ιστοσελίδα TurkeyPurge.com η κυβέρνηση έχει φυλακίσει συνολικά 104 χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές οι οποίοι αποτελούνται από 17000 γυναίκες εκ των οποίων αρκετές έγκυες και φυλακισμένες μαζί με τα παιδιά τους. Η κυβέρνηση έχει διατάξει την παύση λειτουργίας 150 σταθμών και έχει συλλάβει 234 δημοσιογράφους αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με κάθε άλλη χώρα από τις 15 Ιουλίου. Παράλληλα έχουν διαγράψει 4424 δικηγόρους με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να έχει συγκεντρώσει στα χέρια του όλη τη δύναμη.

Σας παρακαλώ μόνο για ένα δευτερόλεπτο να σκεφτείτε, εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε έναν παίκτη του ΝΒΑ, τότε τι θα συμβεί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ακουστούν; Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που φυλακίζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται χωρίς να το ακούσουμε. Η ελευθερία του λόγου αποτελεί βασικό δικαίωμα του ανθρώπου και ζητάω από τον ΚΟΣΜΟ να απαιτήσει δικαιοσύνη και ισότητα αρνούμενος τα απολυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα”.

eurohoops
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.