Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μια συγκλονιστική βραδιά κάτω από τους Ιερούς Βράχους έζησαν εκατοντάδες θεατές, στην εκδήλωση «Η Πόλις εάλω» που διοργάνωσαν ο Δήμο...






Μια συγκλονιστική βραδιά κάτω από τους Ιερούς Βράχους έζησαν εκατοντάδες θεατές, στην εκδήλωση «Η Πόλις εάλω» που διοργάνωσαν ο Δήμος Μετεώρων και η Ιερά Μητρόπολη Σταγών Μετεώρων.





Ήταν ένα αφιέρωμα μνήμης στην Άλωση της Πόλης, που την 29η Μαΐου του 1453, την αποφράδα εκείνη μέρα, έπεσε.

«Το γεγονός αυτό σημάδεψε καθοριστικά την πορεία του Ελληνικού έθνους και την Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία μας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, Ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης και αφιέρωσε την εκδήλωση στον Μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ ο οποίος την εμπνεύστηκε προ έτους και έδωσε κατευθύνσεις για τη διοργάνωσή της. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Χρήστος Σινάνης.
Στο αφιέρωμα, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ξεδιπλώθηκε το ανείπωτο δράμα της Βασιλεύουσας. Το μοιραίο τέλος της ένδοξης πολιτείας. Ένα θλιβερό άγγελμα μαζί με την αύρα και τις πνοές της ανοιξιάτικης φύσης, απαισιόδοξο και συγκλονιστικό.


Την εκδήλωση πλαισίωσαν διακεκριμένοι μουσικοί και τραγουδιστές από διάφορες περιοχές της χώρας, το τμήμα χορού του Θεατρικού Εργαστηρίου καθώς και η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δήμου Καλαμπάκας.

Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης είχε το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών».

trikalavoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.