Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ...!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ARLEIGH BURKE ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...!

Στα πλαίσια της αναβάθμισης της Σούδας και την υπογραφή νέας συμφωνίας... Και δεν είναι το μόνο παζάρι που γίνεται, αφού στο τραπ...









Στα πλαίσια της αναβάθμισης της Σούδας και την υπογραφή νέας συμφωνίας... Και δεν είναι το μόνο παζάρι που γίνεται, αφού στο τραπέζει μπαίνει και η αναβάθμιση των f16 και τα f35, αλλά και η προμήθεια φρεγατών με συστήματα “Αιγίς”. Απ' όλα αυτά κάτι θα μας "κάτσει", όλα μαζί το βρίσκουμε εξαιρετικά απίθανο.





«Greece acquires two Arleigh Burke class destroyers from #USNavy; USS Stout & USS Laboon will replace four Kortenaer class frigates by 2019».

«The two destroyers will be definitely the most advanced warships in the Mediterranean and the first AAW ships for Greece after about 15 yrs»

Αυτά έγραφε το «Naval Analyses» πριν 2 μήνες περίπου προσδιορίζοντας μάλιστα και τα συγκεκριμένα πλοία του συγκεκριμένου τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε η "Καθημερινή" στην πρόταση των Αμερικάνων συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία σταθερής, μόνιμης βάσης καταδρομέων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (βατραχάνθρωποι SEALs) στις εγκαταστάσεις της Σούδας, κάτι που προφανώς και θα γίνει αποδεκτό, αλλά και βάση drones στο Καστέλλι, κάτι που αντιμετωπίζεται με... συγκρατημένη δυσφορία...





Στο παρελθόν μάλιστα η συγκεκριμένη πρόταση για τα drones είχε κατατεθεί ξανά αλλά είχε απορριφθεί (επί κυβερνήσεως Σαμαρά),  

Τώρα σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ γίνονται προσπάθειες να συνδεθεί το ζήτημα σύνδεσης του αιτήματος αυτού με την παραχώρηση, μεταξύ άλλων, με μακροχρόνια μίσθωση (leasing) UAV, που θα καλύψουν τις ανάγκες εναέριας επιτήρησης και αναγνώρισης, μοντέλο που προκρίνεται από το ΓΕΕΘΑ και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν την επόμενη δεκαετία, όπως τουλάχιστον μετάφερει το armynow.

Για την περίπτωση των αντιτορπιλικών -για αν επιστρέψουμε- ειδικοί λένε πως με τρία Arleigh Burke εξοπλισμένα με το αντιαεροπορικό σύστημα SM-2 θα καλύπταμε ολόκληρο το FIR και τα οπλικά συστήματα αυτά θα ήταν το απόλυτο «game changer»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.