Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

50 ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! - ΒΙΝΤΕΟ -

Η στιγμή της εκτέλεσης των τριών δραστών από την αστυνομία - Δραματικό video έχει καταγράψει τη στιγμή των πυροβολισμών - 50 σφαίρε...




Η στιγμή της εκτέλεσης των τριών δραστών από την αστυνομία
- Δραματικό video έχει καταγράψει τη στιγμή των πυροβολισμών
- 50 σφαίρες "άδειασαν" στα σώματα των δραστών οι αστυνομικοί
- «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια σύγχυση» δήλωσε μάρτυρας που είδε τους αστυνομικούς να σκοτώνουν τους τρομοκράτες
- Δείτε συγκλονιστικά video και φωτογραφίες από το σημείο



Εκτέλεση με 50 σφαίρες. Χρειάστηκαν οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση στην αστυνομία μέχρι να εντοπιστούν και να εκτελεστούν οι δράστες της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Οκτώ αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους στα κορμιά των τριών ανδρών που νωρίτερα είχαν αιματοκυλήσει τη βρετανική πρωτεύουσα. Και η στιγμή των πυροβολισμών, έχει καταγραφεί σε ένα βίντεο ντοκουμέντο.

Ήταν περίπου 22:00 το βράδυ του Σαββάτου (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) όταν οι τρεις δράστες, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν αποκαλυφθεί παρόλο που η βρετανική αστυνομία τους έχει ταυτοποιήσει, έριξαν πάνω σε 20 πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα λευκό βαν και στη συνέχεια, περπάτησαν ως τη Μπόροου Μάρκετ και οπλισμένοι με μαχαίρια μπήκαν σε παμπ και άρχισαν να τραυματίζουν αθώους πολίτες. Απολογισμός επτά νεκροί και 48 τραυματίες.

Video που έφερε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή (04.06.2017) η Express δείχνει τους δράστες να περπατούν στο δρόμο της αγοράς ήρεμοι, κυνικά ψύχραιμοι, να περνούν από παμπ και να ψάχνουν θύματα.

Δείτε το video



Λίγα δευτερόλεπτα μετά, θα πέσουν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας. Ο Francisco Javier Hidalgo Godino βρισκόταν στο ισπανικό εστιατόριο Tapas Brindisa το βράδυ του Σαββάτου. Σχεδόν έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί, οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ κατά των τριών ανδρών, οι οποίοι είχαν στη μέση τους κουτάκια από μπύρα για να φαίνεται σαν να ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.




Οι αστυνομικοί, με το πρόσχημα πως φοβήθηκαν ότι οι δράστες είχαν πάνω τους εκρηκτικά, άδειασαν στα σώματα των τριών δραστών 50 σφαίρες. Το video του Francisco Javier Hidalgo Godino που έχει καταγράψει τη στιγμή, είναι σοκαριστικό. Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια θαμώνων που έχουν κρυφτεί στο εστιατόριο.



Τρομαγμένοι απ’ όσα συμβαίνουν, οι άνθρωποι που έχουν κρυφτεί για να γλιτώσουν από τη μανία των δραστών, βλέπουν τους αστυνομικούς να αδειάζουν τα όπλα τους στους τρομοκράτες και να τους ρίχνουν στο έδαφος νεκρούς. Ο Francisco Javier Hidalgo Godino που κατέγραψε τα πάντα με το κινητό του, ανέβασε το video στη σελίδα του στο Facebook.
Ο Ισπανός δεν ήταν ο μοναδικός μάρτυρας. Ο 25χρονος Γκαμπριέλε Σκιότο, φωτογράφος στο επάγγελμα, ήταν ο άνθρωπος που φωτογράφισε πρώτος το πρόσωπο του ενός από τους δράστες, ενώ εκείνος είχε πια πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Η Daily Mail φρόντισε να αποκτήσει τα δικαιώματα των φωτογραφιών αυτών.


Ακούγοντας τις φωνές, ο Ιταλός κινηματογραφιστής αποφάσισε φύγει από την παμπ όπου έβλεπε τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά έκανε λάθος και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις δράστες, που κατευθύνονταν προς το μέρος του.


«Μέχρι να καταλάβω ότι είχα πάρει λάθος δρόμο, όλα είχαν γίνει. Υπήρχαν άνθρωποι που έτρεχαν προς το μέρος μου και φώναζαν "φύγετε". Τότε είδα τρεις άνδρες που φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά (αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικες). Αμέσως σκέφτηκα πως ήταν ψεύτικες, έδειχναν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Η αστυνομία προσπαθούσε να τους διαχωρίσει από το πλήθος, όλοι έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση, δεν έχω ξαναδεί τέτοια σύγχυση. Τότε τους πυροβόλησαν. Είδα τους τρεις άνδρες να πυροβολούνται», τόνισε.




Έρευνες παντού
Οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας συνεχίζεται και εκείνο που κυρίως αναζητούν οι βρετανικές αρχές είναι αν οι δράστες είχαν υποστήριξη, ποιοι ήταν οι συνεργοί τους και αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στην επίθεση του Λονδίνου με εκείνες στο Γουέστμινστερ και το Μάντσεστερ.

«Πολύ υψηλή προτεραιότητα είναι προφανώς για μας να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν εργάζονταν μαζί με κάποιον άλλον, αν οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται στον σχεδιασμό αυτής της επίθεσης, και να βρούμε το υπόβαθρό της», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ στο BBC.

«Πραγματοποιήσαμε έρευνες σε πολλά μέρη στο ανατολικό Λονδίνο και κατασχέσαμε τεράστια ποσότητα ιατροδικαστικού υλικού, έτσι εργαζόμαστε πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.
Η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας δήλωσε επίσης πως οι τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες από ισλαμιστές στη Βρετανία οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζει η Βρετανία δεν κατευθύνεται από το εξωτερικό.

«Πιστεύω πως όλες οι πρόσφατες επιθέσεις έχουν ένα πρωταρχικά εγχώριο κέντρο βάρους», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ, στο ραδιόφωνο του BBC. «Έχουμε αποτρέψει πέντε και αυτές οι τρεις πρόσφατες επιθέσεις, σε κάποιες απ' αυτές υπάρχουν αναμφίβολα διεθνείς διαστάσεις. Πάντα εξετάζουμε αν κάτι κατευθύνθηκε από το εξωτερικό, όμως θα έλεγα πως το μεγάλο μέρος της απειλής που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να κατευθύνεται από το εξωτερικό», πρόσθεσε η ίδια.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.