Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΗΝΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ... ΕΦΥΓΕ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 43 ΤΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ ΤΟΥ Ι.Ν ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη αναφέρει: Με πόνο ψυχής αναγγέλομεν την πρός Κύριον εκδημίαν του Πρωτ. Εμμανουήλ Γεωργακάκη, ιε...




Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη αναφέρει:

Με πόνο ψυχής αναγγέλομεν την πρός Κύριον εκδημίαν του Πρωτ. Εμμανουήλ Γεωργακάκη, ιερατικώς προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους . Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου περί την 3ήν μεταμεσημβρινήν στον ως άνω Ιερό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.





Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Αγίου Χαραλάμπους Χανίων Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γεωργιακάκης του Εμμανουήλ και της Χρυσής γεννήθηκε την 10/9/1974 στην Παλαιόχωρα της επαρχίας Σελίνου Χανίων Κρήτης.

Τελείωσε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χώρας Χανίων, την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης πτυχιούχος Δ μεταλυκειακής τάξεως, και παρακολούθησε μαθήματα (2 ακαδημαικά έτη ) στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης έως τον Μάιο του 1995. Παράλληλα με τις σπουδές εργάστηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Νέας Χώρας ως εκκλησιάρχης και ασχολήθηκε με το τμήμα νεότητας της ενορίας, ως πρωτοψάλτης στον ιερό ναό Πρ. Ηλία στο Καμπάνι Ακρωτηρίου και στον ιερό Ναό Πρ. Ηλία Τάφοι Βενιζέλων. … Τον Φεβρουάριο του 1996 νυμφεύτηκε την Ειρήνη Αγγελιδάκη και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά την Χρυσή , τον Δημήτριο και την Ειρήνη.

Στις 11/5/1996 χειροτονήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Ειρηναίου ( νυν Κρήτης ) διάκονος στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Νέας και Χώρας και τοποθετήθηκε αρχικά στον ενοριακό ναό Πρ. Ηλία Τάφοι Βενιζέλων, στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Χανίων και τέλος ως Αρχιδιάκονος του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ειρηναίου επί μια δεκαετία.

Την 26/3/2006 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου κάτω Σούδας υπό του ιδίου Μητροπολίτου και διορίστηκε πρώτος τακτικός εφημέριος της νεοσύστατης ενορίας αγίου Παντελεήμονος Κοκκίνου Μετοχίου Μουρνιών.

Στα επτά Χρόνια διακονίας του εκεί προήδρευσε του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της ερανικής επιτροπής και της ειδικής ενοριακής επιτροπής. Αποπεράτωσε εσωτερικά και εξωτερικά τον ιερό ναό , την αίθουσα φιλοξενίας και το γραφείο της ενορίας, δημιούργησε χορωδία για τις λειτουργικές ανάγκες, τμήμα νεότητας, τμήμα εκδρομών, τμήμα εκκλησιαστικών κατασκευών και στολισμού του ναού, τμήμα αγάπης και φιλανθρωπίας, τμήμα φιλοξενίας, διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι, σύλλογο διακονίας γυναικών και ενισχύσεως ενοριακού έργου, συνάξεις νέων και μεγαλυτέρων και καθιέρωσε την σύναξη της Κυριακής μετά την Λειτουργία με καφέ και κεράσματα. Πραγματοποίησε με τους ενορίτες του σειρά εκδρομών στην Κρήτη και την νήσο Γαύδο καθώς και δωρεάν εκδρομές στα παιδιά που διακονούν το ιερό βήμα και των συνάξεων μαζί με τους γονείς με προσφορά γεύματος από την ενορία.

Εξέδωσε το μουσικό πόνημα του πρωτοψάλτου του ναού κυρίου Νικολάου Μαλαξιανάκη « Η θεία λειτουργία μελοποιημένη» το οποίο παρουσιάστηκε στον ιερό ναό από τον σύλλογο ιεροψαλτών νομού Χανίων παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Δαμασκηνού, ημερολόγιο τσέπης κατ έτος και το φυλλάδιο κατά μήνα « Η ενορία κοντά σου».

Αύξησε με προτροπή του τα κατ οίκον εικονοστάσια της ενορίας και θεσμοθέτησε τα δείπνα αγάπης για όλους του εκκλησιαζόμενους μετά την Λειτουργία των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Με προτροπή του ενισχύθηκε η εθελοντική διακονία των μελών της ενορίας όπου κάθε μέλος ενεργό είχε τον τομέα διακονίας του…

Στις 4/10 οργάνωσε και περάτωσε με μεγαλοπρέπεια και εκδηλώσεις τριών ημερών με μουσικές , γεύματα και δείπνα προς όλο τον λαό, παρουσία της τίμιας Κάρας του ιαματικού Παντελεήμονος από την ιερά μονή Παναχράντου Άνδρου , του Ηγουμένου της ιδίας Μονής Αρχιμ. Ευδοκίμου , των αρχών της πόλεως , την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, των παραδοσιακών αμαξάδων της ενορίας, την συμμετοχή πλειάδος ιερέων από όλη την Κρήτη και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Παντελεήμονος.

Την επομένη 5/10 χειροθετήθηκε Πνευματικός υπό του ιδίου Μητροπολίτου κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τελέστηκαν τα εγκαίνια του γραφείου και της αίθουσας φιλοξενίας.

Στις 13/12/2012 μετατέθηκε ως δεύτερος εφημέριος στην πολυπληθή ενορία του αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών. Από το 2013 διακονεί ως πνευματικός –εξομολόγος στα σωφρονιστικά καταστήματα των δικαστικών και αγροτικών φυλακών Αγυιάς.

Στις 10/2/2016 έλαβε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό παρουσία του Πανοσιολογιοτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη και πλειάδος κληρικών κατά την θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Στις 8/3/16 με την υπ΄αριθμ. 7 πράξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Δαμασκηνού διορίστηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Λενταριανών.

Ο πατήρ Εμμανουήλ έχει γράψει μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή με τίτλο « Ωδή στα Πάθη.» Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες ποίησης , στον ημερήσιο τοπικό τύπο ενώ ένα εξ αυτών μελοποιήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη Σάκη Τσιλίκη και τραγουδήθηκε από τον τενόρο Κωνσταντίνο Παλιατσάρα.

Άρθρα του με πνευματικό και κοινωνικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε ιστοσελίδες του διαδικτύου πολιτιστικού εκκλησιαστικού και κοινωνικού ενδιαφέρωντος καθώς και της ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.




Δημοσιεύουμε δύο από τους τελευταίους στοχασμούς της ώρας όπως τους χαρακτήριζε ο αγαπητός π. Εμμανουήλ.

Στοχασμοί της ώρας

ΣΗΜΕΡΑ……!!!!!
ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΙ ΣΥ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΟΠΩΣ ΔΕ ΣΕ ΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ !!!!!!

ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ !!!!

ΕΦΤΑΣΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΣΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ !!!!!!

ΜΗ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ !!!!!!!

ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ !!!!!!!!

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας
να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς
σου κλέβει η ανατολή μικρό φιλί…….Όσο κι αν αγρυπνούμε

δεν θα παρατείνουμε την νύχτα εντός μας….

Η μέρα θα φανεί μέσα απο την απροθυμία μας

να συμβιβαστούμε με την υποψία της ζωής….

Το παρόν και το μέλλον κυοφορούνται σε κάποιο αδιάφορο μελαγχολικό χαμόγελο….

Η ώρα πάλι, μας θυμίζει πως δεν προφταίνουμε να ζήσουμε το παρελθόν

μέσα σ ένα κόσμο που στοχάζεται ηδονή και ύπνο έως θανάτου…

Είθε ο Πανάγαθος Θεός να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων και να έχουμε πάντοτε την ευχή του.

εκ της συντακτικής ομάδος του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως μας


vimaorthodoxias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.