Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΡΩΑ... ΑΘΑΝΑΤΟΣ...!!! Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΓΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΘΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ...

Πριν από λίγο η κερκυραική γη δέχθηκε τα οστά του ΗΡΩΑ Άνθη Ελευθερίου. Σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα αφίχθησαν τα οστά του στις ...







Πριν από λίγο η κερκυραική γη δέχθηκε τα οστά του ΗΡΩΑ Άνθη Ελευθερίου. Σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα αφίχθησαν τα οστά του στις 14.30 στον Ι.Ν. Υ.Θ.Βλαχερνών, ενώ στρατιωτική μπάντα παιάνιζε πένθιμα. Τα υπεδέχθησαν οι συγγενείς του, οι στρατιωτικές αρχές του τόπου, δύο βουλευτές της Χ.Α., δημοτικοί σύμβουλοι, συμπολεμιστές του και πλήθος κόσμου. Στις 15.00 ετελέσθη η νεκρώσιμος ακολουθία από 6 ιερείς.




Η εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ενώ πλήθος κόσμου ήταν έξω από την εκκλησία γιατί δεν χωρούσε να μπει μέσα. Στο τέλος, αφού αναγνώσθηκε από συγκινημένο Τχη (ΜΧ) το βιογραφικό του ήρωα, επικήδειους λόγους εξεφώνησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου μας, ο Διοικητής του ήρωος, ο οποίος και, πέραν των άλλων, αναφέρθηκε και στο χρονικό της μάχης, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των εν Κερκύρα Κυπρίων.

Κατόπιν, με την στρατιωτική μουσική και το άγημα να αποδίδουν τιμές, εν πομπή κατευθυνθήκαμε στο κοιμητήριο. Στον δρόμο, πλήθος κόσμου, από μπαλκόνια με μεσίστιες σημαίες, έραναν με λουλούδια τα οστά και φώναζαν "αθάνατος". Στο κοιμητήριο, αφού έγινε το τρισάγιο, παραδόθηκαν στην οικογένεια τα παράσημα του ήρωα και οι σημαίες που κάλυπταν το φέρετρο και κατόπιν εναπετέθησαν τα οστά στον τάφο, όλων ημών ψαλλόντων το Αιωνία η μνήμη, το Χριστός Ανέστη και τον Εθνικό μας Ύμνο, ενώ με βολές το άγημα τιμούσε τον Ανθυπασπιστή (ΜΧ) Άνθη Ελευθέριο. Μερίδα κόσμου φώναξε και συνθήματα κατά των δολοφόνων του. Αιωνία του η μνήμη! Ας γίνει πρότυπο για όλους μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.