Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΜΕ ΑΜ-39 EXOCET ΤΟ ΜΙΡΑΖ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ! ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ!

Αποστολή εικονικής προσβολής του τουρκικού Στόλου με βλήματα αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet, είχε το μαχητικό αεροσκάφος Mirag...













Αποστολή εικονικής προσβολής του τουρκικού Στόλου με βλήματα αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Εxocet, είχε το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000EGM της 332Μ που κατέπεσε την Δευτέρα το μεσημέρι νότια των Σποράδων, για να... πλεύσει εν συνεχεία μέχρι τις ακτές της Κύμης.






Το αεροσκάφος θα εκτελούσε εικονική προσβολή του τουρκικού Στόλου και συγκεκριμένα των νέων κορβετών stealth τεχνολογίας κλάσης Ada. Aυτός είναι ο λόγος που το αεροσκάφος πετούσε σε sea-skimming διαμόρφωση στα 100 μέτρα ύψος για να μην γίνει αντιληπτό από τα εχθρικά ραντάρ.

Εκεί κατά το σενάριο, εκτόξευσε βλήμα AM-39 Exocet και στην διαδικασία απεμπλοκής "κράτησε" ο κινητήρας.

Η 332 Μοίρα με κωδικό κλήσης «Γεράκι», εκτελούσε αποστολή TASMO στην άσκηση "Καταιγίς" και όλα τα Mirage 2000EGM/ BGM μπορούν να εξοπλιστούν με τα βλήματα Exocet.


Σύμφωνα με πληροφορίες του loxia.gr η πτώση του Mirage 2000 ευθύνετε σε compressor stall.Αυτό το γεγονός παρατηρείτε κυρίως σε μανούβρες που κάνει το αεροπλάνο για να χάσει απότομο ύψος και ο κινητήρας δεν παίρνει αέρα (συνήθως τότε συμβαίνει).Ωστόσο τίποτα δεν είναι σήγουρο καθώς δεν έχει ακόμα βγει επίσημη ανακοίνωση από τo Επιτελείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.