Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΘΙΚΙ Ο ΒΕΛΙΟΥ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Ένα 24ωρο διήρκησε η κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας του εξτρεμιστή Ταχίρ Βέλιου και των δύο συνεργατών του. Και οι τρεις ...




Ένα 24ωρο διήρκησε η κράτηση από τις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας του εξτρεμιστή Ταχίρ Βέλιου και των δύο συνεργατών του. Και οι τρεις συνελήφθησαν στα σύνορα με το Κόσσοβο κατηγορούμενοι για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, τη διανομή παράνομου έντυπου υλικού και την δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης που καλλιεργεί το εθνικό μίσος.





Η ολιγόωρη σύλληψη του επικεφαλής της ακραίας οργάνωσης, αποδίδεται τόσο στη βούληση του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, ο οποίος είναι υπηρεσιακός -εν όψει των βουλευτικών εκλογών- και δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση Ράμα, όσο και σε πιέσεις που ασκήθηκαν από δυτικούς διπλωμάτες.

Ο Βέλιου, πάντως, δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε καθόλου από την σύλληψη, την οποία προσπαθεί, μάλιστα, να εκμεταλλευτεί ώστε να παρουσιαστεί ως ήρωας στους ακραίους κύκλους που δρουν, εντός κι εκτός Αλβανίας.

Έτσι, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος, επανήλθε με μία προκλητική δήλωση, η οποία αυτή την φορά στρέφεται εναντίον των Τιράνων.

"Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ η αλβανική πολιτική τάξη είναι αντισυνταγματική καθώς δεν δεσμεύεται για λύτρωση των αλβανικών εδαφών και εθνική ένωση", αναφέρει ο Βέλιου. Όταν μιλά για λύτρωση αλβανικών εδαφών βέβαια, εννοεί περιοχές της Ελλάδας, του Κοσσόβου και των Σκοπίων... Ο ίδιος δείχνει αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει την δράση του, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε κλιμακωθεί επικίνδυνα στο χώρο της ελληνικής μειονότητας.
ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.