Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΘΩΩΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ 2012 ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟ - ΕΙΧΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!..

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος είχε παρέμβει, διαμαρτυρόμενος, όταν είχε δει πέντε άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγούν σε έναν μετανάστ...







Ο Πέτρος Καπετανόπουλος είχε παρέμβει, διαμαρτυρόμενος, όταν είχε δει πέντε άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγούν σε έναν μετανάστη, τον οποίο είχαν ήδη συλλάβει και του είχαν περάσει χειροπέδες




Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών αθώωσε τον Πέτρο Καπετανόπουλο και από τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον βασανισμό και εξευτελισμό μετανάστη από αστυνομικούς. Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεσήκωσε ένα ευρύτατο κίνημα αλληλεγγύης για τον «άνθρωπο που δεν κοίταξε την πάρτη του».

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος είχε παρέμβει, διαμαρτυρόμενος, όταν είχε δει πέντε άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγούν σε έναν μετανάστη, τον οποίο είχαν ήδη συλλάβει και του είχαν περάσει χειροπέδες. Τελικά ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδής ανωμοτί κατάθεση».

Η δίκη του έγινε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών με την παρουσία πλήθους αλληλέγγυων στο δικαστήριο. Η πρόταση της εισαγγελέως μετά τις καταθέσεις μαρτύρων αλλά και του ίδιου του Πέτρου Καπετανόπουλου ήταν να κηρυχθεί αθώος, μετο σκεπτικό ότι διαμαρτυρία του είχε πράγματι ανθρωπιστικά και μόνο κίνητρα. Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτή την πρόταση κι έτσι ο Πέτρος Καπετανόπουλος απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.