Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ «ΛΑΒΑ» - «ΦΟΥΡΝΟΣ» Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ 100 ΩΡΕΣ

Το χειρότερο κύμα ζέστης της δεκαετίας είναι εδώ - Σε ποιες πόλεις ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 45 βαθμούς – Έκτακτο δελτίο από την...







Το χειρότερο κύμα ζέστης της δεκαετίας είναι εδώ - Σε ποιες πόλεις ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 45 βαθμούς – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Ανησυχία στο υπουργείο Υγείας για τις ευπαθείς ομάδες – Τι να προσέξετε




Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο καιρού το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 43 βαθμούς με το κύμα ζέστης να παραμένει πάνω από τη χώρα για τουλάχιστον 100 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας ταλαιπωρούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το υπουργείο Υγείας έχει εκδόσει επείγουσα ανακοίνωση σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά κατι τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες και ιδιαιτέρως οι ευπαθείς ομάδες.

Για το θερμότερο κύμα καύσωνα της τελευταίας 10ετίας κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι που επισημαίνουν στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή. Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για φαινόμενο που θα μείνει στην ιστορία καθώς, τέτοιες θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά σπάνιες για τη χώρα μας και σημειώνονται κάθε 10 - 15 χρόνια.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ υποστηρίζει πως σε ορισμένες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 45 ενώ επισημαίνει πως ο καύσωνας δεν θα είναι εξπρές αλλά, θα μας επηρεάσει για 100 ολόκληρες ώρες!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι οι πολίτες καθώς με τόσο υψηλές θερμοκρασίες, παραμονεύει ο κίνδυνος της θερμοπληξίας. Πρόκειται για μια επείγουσα κατάσταση και πολύ σοβαρή από την ηλίαση, η οποία θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο και σημαίνει διατάραξη του φυσιολογικού συστήματος που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.

Κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραιά




Κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία, ευπαθών ατόμων, έχουν ανοίξει ήδη από την Τετάρτη (28/6) οι Δήμοι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα.

Στον Δήμο Αθηναίων, έως και την Κυριακή θα είναι ανοικτές, από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Άνω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.

Για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμος Αθηναίων ζητεί από τους πολίτες να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Στον Πειραιά, από τις 08:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, θα είναι ανοιχτή μέχρι και την Κυριακή, κλιματιζόμενη αίθουσα στο Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Επίσης, όλο το 24ωρο και μέχρι τη Δευτέρα, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης».

Εξάλλου, ειδικό κλιμάκιο του Δήμου θα ενημερώνει από αύριο τους άστεγους για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στο τηλέφωνο 213 2022000.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.