Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

× ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»
Beaking News

Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ... Η ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

«Δεν μπορείς να είσαι σε μια διαρκή, σε μια αέναη λιτότητα, διότι τότε δεν αναπτύσσεσαι. Χρειάζεται να μπορέσεις να δώσεις αέρα, να μπορέσεις να δώσεις οξυγόνο και να δημιουργήσεις καταστάσεις που δεν θα είναι συνεχούς λιτότητας, θα είναι και ανάπτυξης», δήλωσε η τέως πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, που επισκέφθηκε χτες το πρωί.

Η Κριστίνα Φερνάντες βρίσκεται στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και όπως επισήμανε σημερα, Δευτέρα θα έχει ανταλλαγή απόψεων πάνω στα οικονομικά ζητήματα με τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό.

«Αν και βεβαίως δεν μπορείς να παραλληλίσεις τις δύο καταστάσεις, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να ανταλλάσσουμε πληροφορίες γύρω από τα θέματα αυτά», εξήγησε.

Η κ. Φερνάντες μίλησε στους δημοσιογράφους για την οικονομική κρίση που αντιμετώπισε η Αργεντινή, που το 2001 έφτασε να έχει χρέος «που υπερέβαινε το 150% του ΑΕΠ. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Κίρχνερ κοίταξε να αναδιαρθρώσει το χρέος και μάλιστα δήλωσε στους διάφορους οργανισμούς που μας είχαν δανείσει ότι οι πεθαμένοι δεν πληρώνουν χρέη. Αυτό λοιπόν σήμαινε ότι θα έπρεπε να ξαναγεννηθεί η Αργεντινή, να ξεκινήσει εκ της τέφρας της να ανανεώνεται και να ληφθούν μέτρα για την οικονομική της ανόρθωση».

«Επαναδιαπραγματευτήκαμε το θέμα των τόκων και ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την οικονομία μας με τα χρήματα που αντί να τα δώσουμε για την πληρωμή τόκων, τα δώσαμε στην υγεία, στην παιδεία και στην τεχνολογία. Με τον τρόπο αυτό ξεκινήσαμε να ξαναδημιουργούμε κάποια ρευστότητα, ώστε και το κράτος να μπορεί να ανορθωθεί και να αρχίσουμε να αποπληρώνουμε ένα μέρος των υποχρεώσεών μας», συμπλήρωσε.

Η Κριστίνα Φερνάντες είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψή της στον Ελαιώνα να ενημερωθεί από τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, για τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και να συνομιλήσει με άνδρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στη δομή.

Η κ. Φερνάντες ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη δυνατότητα που της δόθηκε να επισκεφτεί ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων και να δει τα πράγματα «με τρόπο που δεν τα βλέπει άλλος», καθώς και τον ελληνικό λαό «για όλη την υποστήριξη και φροντίδα που προσφέρει στους πρόσφυγες και μετανάστες».

Όπως επεσήμανε, «η έλευση και η παρουσία εδώ ανθρώπων από τις εμπόλεμες ζώνες μάς δείχνει και την παραφροσύνη του πολέμου και βλέπουμε επίσης ότι έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι και αυτό είναι τραγικό για την ανθρωπότητα».
Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να πραγματοποιείται η συνένωση μεταξύ των οικογενειών, αλλά και τη συνδρομή της προς τις χώρες καταγωγής, «για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον» και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι σε αρκετές χώρες υπάρχει μια ξενοφοβία η οποία μπορεί να δίνει ψήφους σε κάποιους πολιτικούς αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι την κατάσταση».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι η Αργεντινή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δέχτηκε πλήθος μεταναστευτικών ροών - «οι παππούδες μου προέρχονται από την Ισπανία και οι παππούδες του συζύγου μου από την Κροατία και την Ελβετία» - αλλά πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν στην Αργεντινή που το 2001 αντιμετωπίσαμε μια οικονομική τραγωδία έρχονταν μεταναστευτικές ροές, όπως αυτό συμβαίνει σήμερα στη χώρα σας».

Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, τόνισε ότι «οι άνθρωποι σαν την κ. Κίρχνερ στο ζήτημα αυτό γίνονται κήρυκες και αναμεταδότες αυτής της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε αυτή την περίοδο στη χώρα για να φιλοξενήσουμε όσο καλύτερα γίνεται και να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο και σε ισορροπία με τα δεδομένα των συμπατριωτών μας αυτούς τους ανθρώπους που χωρίς τη θέλησή τους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «με την επίσκεψη της κ. Κίρχνερ αποκτήσαμε ένα φίλο και έναν άνθρωπο που κατανόησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτή την περίοδο και στο μέτρο των δυνατοτήτων της μπορεί κάποιες από τις πλευρές των ζητημάτων που είναι ανοιχτά να βοηθήσει ώστε να προωθηθούν».

tanea
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου