Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» ΛΕΕΙ ΚΟΥΡΔΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ

Ο Ριζά Αλτούν, υψηλόβαθμο στέλεχος της κουρδικής αντίστασης, άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της Ρωσίας στη Συρία, ισχυριζόμεν...

Κούρδος Αξιωματούχος: Οι Ρώσοι επέτρεψαν στους Τούρκους να εισβάλλουν στη Συρία






Ο Ριζά Αλτούν, υψηλόβαθμο στέλεχος της κουρδικής αντίστασης, άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της Ρωσίας στη Συρία, ισχυριζόμενος ότι η Μόσχα θέλει να χρησιμοποιήσει την τουρκική επιθετικότητα ενάντια στους Κούρδους για να τους αναγκάσει να υποταχθούν στο καθεστώς Άσαντ.

«Μόνο ένας λόγος υπάρχει πίσω από τη ρωσική τακτική προώθησης της Τουρκίας στη Ροζάβα [βόρεια Συρία-δυτικό Κουρδιστάν]. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τουρκική επιθετικότητα κατά των Κούρδων για να τους καταδικάσουν υπό την εξουσία του Άσαντ. Αυτή είναι η πολιτική τους. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη πολιτική και η Ρωσία πρέπει σίγουρα να παραιτηθεί από αυτήν», είπε.




«Η Ρωσία βρίσκεται σε μια ακατάλληλη σχέση με την Τουρκία, με βάση τη σύγκρουση που έχει με την ευρωπαϊκή και αμερικανική παρουσία στη Μέση Ανατολή και τη συμμαχία της Ρωσίας με τη Συρία και το Ιράν», δήλωσε ο Αλτούν στο ANF.

«Σκέφτονται επίσης να ενσωματώσουν στο συριακό καθεστώς τις SDF [τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις] υπό την πίεση της Τουρκίας. Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω ότι η τελευταία επίθεση [της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας] πραγματοποιήθηκε εν αγνοία της Ρωσίας. Νομίζω ότι η Ρωσία επέτρεψε μια τέτοια επίθεση. Όπως και οι ΗΠΑ χτύπησαν το καθεστώς, η Ρωσία θα μπορούσε να χτυπήσει την έδρα του YPG μέσω της Τουρκίας και να πάρει την εκδίκηση της», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος της κουρδικής αντίστασης.

Ωστόσο, προειδοποίησε τη Ρωσία ότι αυτό το σχέδιό της δεν θα λειτουργήσει. «Πρώτον, απειλώντας τους Κούρδους με την Τουρκία είναι μια μεγάλη αυταπάτη. Δεν θα επιτύχουν τίποτα εκτός από το να εκθέτουν τους εαυτούς τους. Όπως αγωνίστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια οι Κούρδοι, έτσι και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους εναντίον των Τούρκων», είπε.




«Δεύτερον, στρατηγικά είναι ένα μεγάλο λάθος. Οι Κούρδοι θέλουν μια ομοσπονδιακή και δημοκρατική Συρία. Οι Κούρδοι που προβάλλουν αυτό το αίτημα είναι ένας γηγενής λαός, δεν είναι μια ξένη δύναμη ή η επέκταση άλλου», δήλωσε ο Αλτούν.

«Η [Ρωσία] έφερε την Τουρκία [στη Συρία] και τους επέτρεψε να εισέλθουν στην Τζαραμπλούς και στην Αλ Μπαμπ και τώρα λένε ότι θα κάνουν το ίδιο για την Εφρίν. Έτσι [νομίζουν ότι], η Τουρκία θα τους προσφέρει την ευγνωμοσύνη της και μετά θα κάνει πίσω; Εάν το σκεφτούμε στρατηγικά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια φρικαλεότητα. Δυστυχώς, η ρεαλιστική και τακτική πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της [μακροπρόθεσμης] στρατηγικής για χάρη βραχυπρόθεσμων συμφερόντων. Υπάρχει ένας τέτοιος κίνδυνος τώρα», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος της κουρδικής αντίστασης προειδοποίησε τη Ρωσία για την προσπάθεια να υποτάξει τους Κούρδους στο συριακό καθεστώς.

«Μπορεί να απογοητευθούν πολύ στο μέλλον. Βάζοντας την Τουρκία στο παιχνίδι εντείνουν την κρίση και το χάος…. Οι ενέργειες της Τουρκίας [στη Συρία] μπορεί να προκαλέσουν τον ακόμα βαθύτερο κατακερματισμό της Συρίας. Ο ρόλος της Ρωσίας είναι καθοριστικός. Όταν λένε ότι θέλουν να παραδώσουν τους Κούρδους στο καθεστώς, διακινδυνεύσουν να χάσουν και οι ίδιοι μαζί με το καθεστώς», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.