Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΑ» ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΑΛΕΞΗ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ... Η ΕΛΜΕ ΖΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ...






ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ... Η ΕΛΜΕ ΖΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επιβολή κοινωνικής εργασίας σε μαθητές Γυμνασίου, παρεμβαίνει προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και ζητά την επανεξέταση του Ποινικού Κώδικα για τις μαθητικές καταλήψεις

Απαράδεκτη , χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου-την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς, όπως τονίζει, να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου.




Το υπουργείο Παιδείας με το ίδιο ανακοινωθέν χαρακτηρίζει υπερβολική την απόφαση των δικαστικών αρχών που εξάντλησαν, όπως υπογραμμίζει, την αυστηρότητά τους στιγματίζοντας 14χρονα παιδιά εφ’ όρου ζωής, επειδή συμμετείχαν σε μια κατάληψη.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε το υπουργείο, προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αναφέρονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιώνυμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Τέτοια θέματα , επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.