Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ Η ΒΡ@ΜΑ!! ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ...!!!

Άρον άρον στην Ουάσιγκτον μετέβησαν άτομα του στενού κύκλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα η πρώτη...






Άρον άρον στην Ουάσιγκτον μετέβησαν άτομα του στενού κύκλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα η πρώτη του συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και να αυξηθούν οι πιέσεις για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν καθώς και η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στις δικαστικές περιπέτειες ατόμων που έχουν στενούς δεσμούς με τον Τούρκο πρόεδρο.




Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν και ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραίμ Καλίν. Ο κ. Ακάρ συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζόζεφ Ντάνφορντ παρουσία των Χακάν και Καλίν και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση υπήρξε ταραχώδης και χαρακτηρίστηκε από έντονες διαφωνίες. Ο κ. Ακαρ υποτίθεται ότι παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Κούρδοι της Συρίας έχουν «αλυτρωτικούς σκοπούς» και στοχεύουν στην κατάληψη εδαφών όπου ζουν αραβικοί πληθυσμοί. Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει σχέδιο του YPG για ένωση του συριακού και του τουρκικού Κουρδιστάν. Ωστόσο η αμερικανική πλευρά δεν συμμερίζεται την τουρκική οπτική. Από την πλευρά του ο κ. Φιντάν είχε συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και ο κ. Καλίν με στελέχη του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με όλες τις πλευρές, υπάρχουν προβλήματα που εμποδίζουν την πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. Ερντογάν και γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν.



Το πιο κύριο πρόβλημα είναι οι επιθέσεις που πραγματοποίησε η τουρκική αεροπορία κατά του PKK και των κουρδικών πολιτοφυλακών στη Συρία που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 90 μαχητών. Επιθέσεις που εξόργισαν την Ουάσιγκτον η οποία στηρίζει τις πολιτοφυλακές αυτές. Οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει να μην γίνει η επίθεση, καθώς θα απειλούνταν και Αμερικανοί αλλά οι Τούρκοι τους αγνόησαν.

Η αναθέρμανση των σχέσεων Άγκυρας – Μόσχας αποτελεί μία ακόμη πηγή ενόχλησης για την Ουάσιγκτον ειδικά από τη στιγμή που ο Ερντογάν επιδιώκει να αγοράσει s400 από τους Ρώσους έστω και αν στην παρούσα φάση αυτή η συμφωνία δεν φαίνεται να τελεσφορεί. Επίσης οι λεονταρισμοί Ερντογάν δεν έγιναν δεκτοί με ικανοποίηση από την Ουάσιγκτον με τον Τίλερσον να τραβά το αυτί του Τσαβούσογλου.

Εξ ου και η τουρκική αποστολή στην Αμερική. Ο Ερντογάν το τελευταίο που θέλει είναι να έρθει σε σύγκρουση με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο δεν μία στιγμή που υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα τα οποία η Άγκυρα θέλει να κλείσει διακαώς προκειμένου να αποφύγει περιπέτειες στο μέλλον, αλλά κυρίως για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ρήγμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.