Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ...!!! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ...!!!

Για την παρουσία ελληνικού στρατού στο Καστελόριζο διαμαρτύρεται η εθνικιστική κεμαλική ευρείας κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Sozc...

Η τουρκική εφημερίδα Sozcu διαμαρτύρεται για την ελληνική στρατιωτική φρουρά στο Καστελόριζο






Για την παρουσία ελληνικού στρατού στο Καστελόριζο διαμαρτύρεται η εθνικιστική κεμαλική ευρείας κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Sozcu.




Σε άρθρο υπό τον τίτλο «Μετά το σούβλισμα του αρνιού υποθαλάσσιο σόου», η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι «οι Έλληνες δεν έμειναν στην κατάληψη των 18 νησιών μας, αλλά εγκατέστησαν και στρατό στα νησιά ενάντια στις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

»Ο ελληνικός στρατός, ο οποίος αγκυροβόλησε τα υποβρύχιά του στο Καστελόριζο, που απέχει μονάχα 2 χλμ. [απέχει 6 χλμ.] από το Κας [Αντίφελλος], εγκατέστησε εκεί 700 στρατιώτες. Και η Τουρκία δεν έβγαλε άχνα», γράφει σε… έξαλλη κατάσταση ο Τούρκος δημοσιογράφος Οζτούρκ.

«Οι προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν έχουν τέλος.

»Η Ελλάδα, που ύψωσε την σημαία της και στρατιωτικοποίησε 18 νησιά και 1 βραχονησίδα, που βρίσκονται στα σύνορα της Σμύρνης, των Μούγλων και του Αιδινίου, και γιόρτασε την κατάληψη με σούβλισμα αρνιού στο Αγαθονήσι, προχώρησε σε νέο σκάνδαλο.




»Οι Έλληνες προέβησαν για πρώτη φορά σε υποθαλάσσια επίδειξη στο Καστελόριζο, που βρίσκεται κάτω από τη μύτη του Κας της Αττάλειας», σχολιάζει ο Οζτούρκ.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το υποβρύχιο «Αμφιτρίτη», που αγκυροβόλησε στο νησί και επισημαίνεται ότι την τελευταία περίοδο ενισχύονται οι στρατιωτικές προετοιμασίες, υπενθυμίζοντας την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΑΜ στις 5 Δεκεμβρίου 2016, κατά την οποία επέβλεψε την τορπιλάκατο, που εκτελεί περιπολίες γύρω από το νησί.

Τέλος, παρατίθεται το σχόλιο του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, του γνωστού γραφικού ακροδεξιού Ουμίτ Γιαλίμ:

«Το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης στο Καστελόριζο είναι δικαίωμα που κέρδισε η Τουρκική Δημοκρατία. Ενώ η Ελλάδα χρησιμοποιεί το Καστελόριζο ως χερσαία και ναυτική βάση και παραβιάζει τις συνθήκες, δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτό ότι η κυβέρνηση του AKP και το ΥΠΕΞ παραμένουν σιωπηλοί και δεν απαντούν». tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.