Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΠΝΙΓΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!..

Εγκληματική οργάνωση χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά τη Χρυσή Αυγή ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελο...







Εγκληματική οργάνωση χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά τη Χρυσή Αυγή ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας μίλησε για τη δική του εμπειρία όσες φορές ήρθε αντιμέτωπος με στελέχη και βουλευτές του κόμματος υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση αποπνέει αέρα υποκόσμου.




Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απαγόρευση - καθώς δεν υπήρχε άδεια από τον Δήμο - συσσιτίου της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2013 αλλά και βίαιο επεισόδιο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου καθώς και στους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε σε βάρος του η Χρυσή Αυγή ως «λάθρο-δημάρχου».

Εμφανίστηκε, δε, πεπεισμένος ότι η επίθεση εναντίον του ήταν σε γνώση της ηγεσίας του κόμματος.

«Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος προκειμένου να δώσει το στίγμα της ιδεολογίας του κόμματος, την οποία πολλές φορές χαρακτήρισε «ναζιστική» και «φασιστική».

«Η βία είναι κυρίαρχο στοιχείο της ιδεολογίας της», τόνισε, απομονώνοντας την κοινοβουλευτικά: «Ακόμη και το ΚΚΕ που παλιά πρέσβευε τη διδακτορία του προλεταριάτου, δεν βλέπω πια να επιμένει σε αυτά», σημείωσε.

«Δεν έχω δει, εξάλλου, ποτέ την ηγεσία της να καταδικάζει πράξεις βίας, όπως αυτή σε βάρος μου. Όχι μόνο δεν την καταδίκασε, αλλά και έσπευσε να τη νομιμοποιήσει. Υστερα από τα επεισόδια που σας περιγράφω, ο γραμματέας της Νίκος Μιχαλολιάκος με δηλώσεις του με "μήνυσε" να προσέχω πάρα πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή, και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους, να μου επιτεθούν».


Ο Δήμαρχος επέμεινε, ερωτώμενος, σε παλαιότερη φράση του ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «αποπνέουν αέρα υποκόσμου» και προσέθεσε «Όταν βλέπω τον Κασιδιάρη, την ημέρα που απωθείτο από την Αστυνομία για το συσσίτιο, να απειλεί αστυνομικό ... (...) Αυτός που εκφέρει την απειλή, και δη προς ένα όργανο της τάξης, έχει τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να την υλοποιήσει, ή ότι έχει τη δύναμη, την εξουσία να τον φοβίσει».




Ο Δήμαρχος μίλησε επίσης για «χυδαιότητα και ύφος» υποκόσμου, συνδέοντας τα χαρακτηριστικά αυτά και με την πρόσφατη σκηνή μεταξύ Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Δένδια, στη Βουλή.

«Αποπνέει μια εξαιρετική βιαιότητα η σκηνή. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για στιγμή απλής παραφοράς... Αποπνέει τη βία που εκφράζει η οργάνωσή τους».

Ο μάρτυρας υποστήριξε τη θέση του περί θυλάκων και μάλιστα οργανωμένων μέσα στην αστυνομία γεγονός που κάνει τη Χρυσή Αυγή να αισθάνεται πιο δυνατή ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον βουλευτή Γερμενή αλλά και όσα διαλαμβάνονται στα δημοτικά συμβούλια με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.



Πηγή: Καμίνης: «Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο» | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.