Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ! ΣΑΛΜΑΝ ΑΜΠΕΝΤΙ: ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, 22 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΛΙΒΥΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠ΄ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ

Ένας 22χρονος με το όνομα Σαλμάν Αμπεντί φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στο Μάν...






Ένας 22χρονος με το όνομα Σαλμάν Αμπεντί φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ χτες, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από 50.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Αμπεντί γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1992 και είναι ο δεύτερος από τα τέσσερα παιδιά οικογένειας προσφύγων από τη Λιβύη που βρέθηκαν στη Βρετανία κυνηγημένοι από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.






Η μητέρα του Σαμία Ταμπάλ και ο πατέρας του Ραμαντάν Αμπεντί γεννήθηκαν στη Λιβύη και μετανάστευσαν πρώτα στο Λονδίνο προτού βρεθούν στο Μάντσεστερ.

Το βασικό ερώτημα που γεννάται είναι εάν ο δράστης έδρασε ως μοναχικός λύκος, ή ήταν μέλος ενός ευρύτερου τρομοκρατικού δικτύου. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, όπως μετέδωσε το πρακτορείο AMAQ, το οποίο ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena. Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο που έδειχνε άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να υποστηρίζει πως η επίθεση έγινε με την καθοδήγηση του ΙΚ.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.