Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΕΡ ΡΟΤΖΕΡ ΜΟΥΡ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΧΡΟΝΩΝ

Ο βρετανός ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, γνωστός για τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οι...





Ο βρετανός ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, γνωστός για τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.
Ενας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς βρετανούς ηθοποιούς με παγκόσμια καριέρα και με εμβληματικούς ρόλους στο παλμαρέ του ο Ρότζερ Μουρ πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Την είδηση ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο σερ Ρότζερ Μουρ εκτός από ηθοποιός ήταν και πρέσβης της Unicef και είχε μείνει στην ιστορία για τις ερμηνείες του σε δυο ρόλους. Για τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ αλλά και για τον ρόλο του στην σειρά "Ο Αγιος".




Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1927 στο Στόκγουελ του Λονδίνου. Ήταν το μοναχοπαίδι της Λίλιαν και το Τζώρτζ Αλφρεντ Μουρ. Η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Καλκούτα της Ινδίας. Φοίτησε στο Battersea Grammar School, αλλά στην συνέχεια λόγω του Δεύτερου παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο Holsworthy, του Devon, και φοίτησε στο Launceston College school. Φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο του Durham, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε.

Στα 18 του, λίγο μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, ο Μουρ, κλήθηκε για κατάταξη στον στρατό. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1946 μετατέθηκε στο Βασιλικό Τάγμα με τον βαθμό του υπολοχαγού και στην συνέχεια προήχθη σε λοχαγό και μετατέθηκε στην Γερμανία.

Πριν καταταγεί φοίτησε για δυο χρόνια στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Μάλιστα στην σχολή ήταν συμφοιτητής με την Λοις Μάξγουελ την πρώτη και αυθεντική Miss Moneypenny. Στα 17 του είχε παίξει ως κομπράρσος στο Καίσαρας και Κλεοπάτρα (1945) και θεωρούσε αγαπημένο του ηθοποιό τον Στιούαρτ Γκρέϊντζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.