Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ... ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 656η ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ -ΒΙΝΤΕΟ

Με διάφορες εκδηλώσεις γιορτάστηκε η 656η επέτειος κατάκτησης της Αδριανούπολης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών έγινε τελετή κατάθεση...






Με διάφορες εκδηλώσεις γιορτάστηκε η 656η επέτειος κατάκτησης της Αδριανούπολης. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών έγινε τελετή κατάθεσης στεφανιού κατάκτησης στο μνημείο Ατατούρκ, έκθεση φωτογραφίας στην λεωφόρο Σαρατσλάρ, συναυλία στρατιωτικής οθωμανικής μουσικής μπροστά στο τζαμί Σελιμιέ, ενώ έγιναν προσευχές και μεβλίτ στο Εσκί Τζαμί.




Η τελετή κατάθεσης στεφάνου έγινε στο μνημείο Ατατούρκ. Η τελετή άρχισε με ενός λεπτού σιγή και με τον εθνικό ύμνο, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιουνάι Οζντεμίρ, ο δήμαρχος Ρετζέπ Γκιουρκάν και ο διοικητής της 54ης ΜΧΚ Ταξιαρχίας Σαλίμ Αφγκούν.

Στην τελετή αυτή μιλώντας σχετικά με την σημασία της ημέρας ο λοχαγός Ντουρμους Μποζκούρτ, είπε: ¨Βιώνουμε την χαρά και την περηφάνια του εορτασμού της 656ης επετείου από την κατάκτηση της Αδριανούπολης. Η κατάκτηση της Αδριανούπολης έχει μια ξεχωριστή θέση και σημασία στην τουρκική ιστορία. Η Αδριανούπολη όπως αναφέρει και ο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι στο ποίημα του ¨Αδριανούπολη¨ είναι το ¨σιδερένιο κλειδί του τραγουδιού¨. Μετά από τον θάνατο του Ορχάν Μπέη στο κράτος των Οθωμανών, η κατάκτηση της Αδριανούπολης έγινε από τον σουλτάνο Ι. Μουράτ το 1361.




Στην ομιλία που έκανε στο Εσκί τζαμί ο μουφτής Αδριανούπολης Εμρουλλάχ Ουζούμ είπε: ¨ Σημερα ξέρετε είναι η 656η επέτειος κατάκτησης της Αδριανούπολης μας. Mε εκδηλώσεις από την νομαρχία μας, με μεβλίτ και με προσευχές τιμάται η κατάκτηση της Αδριανούπολης από τους προγόνους μας. Ετησίως είναι ανάγκη να γίνεται αυτό ζωντανά και να φτάνει στους νέους με ισχυρό τρόπο η συνείδηση της κατάκτησης, της ενότητας, της πατρίδας και του κράτους.

Όπως κάθε χρόνο γίνονται εορτασμοί για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης έτσι και στην Αδριανούπολη, γίνονται εορτασμοί κατάκτησης, μεβλίτ και προσευχές κατάκτησης.Οι Αδριανουπολίτες το γνωρίζουν αυτό. Και εμείς γιορτάζουμε κάθε χρόνο την κατάκτηση της Αδριανούπολης. Συγχαίρουμε. Μακάρι, καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε εκείνο το πνεύμα να το βιώσουμε και να το συντηρήσουμε. Ο Αλλάχ ας μας δίνει μόνιμη ενότητα και ομοψυχία¨.

Σχ. http://tourkikanea.gr: Ειλικρινά δεν ξέρουμε άλλον λαό που να γιορτάζει την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ της πόλης όπου κατοικεί. Δηλαδή το ότι ¨ήρθαμε και πήραμε δια της βίας κάτι που ΔΕΝ ήταν δικό μας¨. Ας δούμε και το βίντεο …..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.