Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΛΙΟΝΟΪΣ, ΠΗΡΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΕΔΩΣΕ 4 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ -ΒΙΝΤΕΟ -

ΣΙΚΑΓΟ. Ο Ελληνοαμερικανικός Σύνδεσμος Μοτοσικλετιστών του Ιλινόις είχε την πέμπτη κατά σειρά ετήσια εκδήλωση ευλογίας των μοτοσικλετών ...





ΣΙΚΑΓΟ. Ο Ελληνοαμερικανικός Σύνδεσμος Μοτοσικλετιστών του Ιλινόις είχε την πέμπτη κατά σειρά ετήσια εκδήλωση ευλογίας των μοτοσικλετών και μοτοσικλετιστών την Κυριακή 7 Μαΐου στην κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Homer Glen του Ιλινόις.

Φέτος συμμετείχαν πάνω από εξήντα μοτοσικλετιστές τους οποίους ευλόγησε ο Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Σικάγου. Η εκδήλωση της ευλογίας έγινε έπειτα από τη Θεία Λειτουργία.







Εν τω μεταξύ, ο Ελληνοαμερικανικός Σύνδεσμος Μοτοσικλετιστών έδωσε τέσσερις υποτροφίες εκ 500 δολαρίων η καθεμιά σε παιδιά της Ομογένειας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Σικάγου, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Φανάρι, το οποίο λειτουργεί στο Κέντρο Πνευματικής Περισυλλογής του Αγίου Ιακώβου στο Νότιο Ουισκόνσιν.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Σωτήριος Δημητρίου, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Μητρόπολης Σικάγου, δήλωσε: «Τι καλύτερος τρόπος υπάρχει από το να γίνει το ξεκίνημα της θερινής περιόδου ταξιδιών με τις μοτοσικλέτες, από το να λάβουν οι μοτοσικλετιστές την ευλογία από τον Επίσκοπο Μωκησού Δημήτριο με την ευχή για την ασφάλειά τους. Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι μοτοσικλετιστές θα ακούσουν με προσοχή τις ευχές για μία ασφαλή μοτοσικλετιστική περίοδο».


Μέλη του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου Μοτοσικλετιστών Σικάγου. Φωτογραφία: Μητρόπολη Σικάγου.
Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου Μοτοσικλετιστών Τζον Κοράσης, είπε πως «η ετήσια ευλογία των μοτοσικλετών είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για τα μέλη μας και τους υποστηρικτές μας για την κοινότητα των μοτοσικλετιστών του Σικάγου να ξεκινούμε κάθε μοτοσικλετιστική περίοδο με ιερή ευλογία». Πρόσθεσε πως «είναι μία αληθινή πνευματική αίσθηση η οποία μας δίνει σιγουριά για τη χρήση των μοτοσικλετών».

Ο υπεύθυνος του τομέα δημοσίων σχέσεων του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου Μοτοσικλετιστών Νίκος Καραβίτης τόνισε πως «πρόκειται για μία θαυμάσια και πνευματική εμπειρία κατά την οποία ο Επίσκοπος Δημήτριος με τον π. Σωτήριο Δημητρίου ευλογούν τους μοτοσικλετιστές και τους εύχονται ασφαλείς διαδρομές».

Συμπλήρωσε δε πως «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός να βλέπεις πώς η Εκκλησία αγκαλιάζει τους φίλους της μοτοσικλέτας και πώς αυτή εκδήλωση της ευλογίας μεγαλώνει κάθε χρόνο».


ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.